ILIDŽA

Zašto Begić neće voditi Skupštinu NSBiH?

Današnje skupštinske sjednice neće voditi još uvijek aktuelni predsjednik NSBiH Elvedin Begić, o čemu je obaviješten i predstavnika UEFA-e (Thierry Favre), koji je doputovao u BiH

Begić, Beus i Džemidžić. NSBiH

Piše: G. Šumar

16.3.2021

Redovna sjednica Generalne skupštine NSBiH bit će održana danas u 10 sati na Ilidži, a dva sata kasnije na istom mjestu zakazana je i Izborna sjednica Generalne skupštine. 

Kako saznajemo, današnje skupštinske sjednice neće voditi još uvijek aktuelni predsjednik NSBiH Elvedin Begić, o čemu je obaviješten i predstavnika UEFA-e (Thierry Favre), koji je doputovao u BiH. Navodno, Favr je već to prijavio čelnicima UEFA-e.

Naime, na sinoćnjoj sjednici Izvršnog odbora NSBiH na kojoj se, između ostalog, raspravljalo o Odboru za savjetovanje i posredovanje NSBiH, odlučeno je da se nisu stekli uvjeti za formiranje pomenutog Odbora.

Nezvanično, ova tačka neće biti na dnevnom redu po zahtjevu delegata Skupštine NSBiH iz Fudbalskog saveza Republike Srpske...

Obrazloženo je da se ova odluka prolongira za dva mjeseca i da umjesto Skupštine, a na osnovu člana 72. Statuta FSBiH, članove Odbora za posredovanje imenuje Izvršni odbor NSBiH.

Tako je stopirano imenovanje počasnih predsjednika NSBiH Begića i Ivice Osima u Odbor za posredovanje. A oni su prema Statutu NSBiH trebali direktono ući u Odbor...

Inače, na današnjoj Izbornoj sjednici Skupštine trebao bi biti imenovan novi Izvršni odbor NSBiH, a funkciju predsjednika Saveza preuzeti Vico Zeljković, predsjednik FSRS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.