KVALIFIKACIJE ZA SP

Srbija u drugom poluvremenu paralizovala Portugal i nadoknadila dva gola zaostatka

Obje selekcije sada imaju po četiri boda iz dvije utakmice

Duel na Marakani. AFP

Piše: A. M.

27.3.2021

Fudbaleri Srbije i Portugala remizirali su u sjajnom meču na Marakani u 2. kolu grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru

"Orlovi" su kvalifikacioni ciklus započeli trijumfom nad Republikom Irskom u utorak (3:2), na debiju novog selektora Dragana Stojkovića Piksija, dok je aktuelni evropski prvak savladao Azerbejdžan sa 1:0.

Portugal je poveo u Beogradu u 11. minuti golom Dioga Žote (Jota) koji je pogodio na asistenciju Bernarda Silve. Žota je svojim drugim golom u 36. minuti duplirao prednost gostiju i činilo se da ovaj meč ide samo u jednom smjeru.

Međutim, Srbija je na otvaranju drugog poluvremena smanjila na 1:2 preko Aleksandra Mitrovića, a nakon jedne kontre u 60. minuti, koju je golom krunisao Filip Kostić, u potpunosti se vratila u utakmicu.

U posljednjim trenucima utakmice odvijala se prava drama. Srbija je u drugoj minuti sudijske nadoknade ostala s igračem manje kada je zbog neopreznog starta direktnim crvenim kartonom isključen Nikola Milenković, a u posljednjem napadu Portugalaca nepotrebno izlijetanje s linije golmana Srbije moglo je koštati. Lopta je nakon udarca Ronalda prešla gol liniju, ali to sudije nisu vidjele, pa je ostalo 2:2.

Srbija i Portugal su na čelu grupe A sa po četiri boda, Luksemburg ima tri, dok su Azerbejdžan i Republika Irska bez bodova.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.