MANČESTER SITI

Gvardiola o transferu Halanda: Imamo dovoljno igrača u prvoj ekipi i akademiji

Menadžer Mino Raiola i otac sjajnog napadača Alf-Inge Haland jučer su boravili u Barceloni i Madridu na pregovorima, a ovih dana su zakazani sastanci u Engleskoj

Pep Gvardiola. Arhiva

G. Šumar

2.4.2021

Mančester siti jedan je od klubova sa kojim se povezuje Erling Haland (Haaland). Menadžer Mino Raiola i otac sjajnog napadača Alf-Inge Haland jučer su boravili u Barceloni i Madridu na pregovorima, a ovih dana su zakazani sastanci u Engleskoj sa zainteresiranim klubovima. Čelnici Sitija bit će na sastanku sa Halandovim zastupnicima, ali izjava menadžera Pepa Gvardiole (Guardiola) znatno smanjuje šanse da sjajni napadač dođe na "Etihad".

- Imamo dovoljno igrača u prvoj ekipi i zanimljivih nogometaša iz akademije. Sa trenutnom ekonomijom u svijetu nogometa nećemo potpisivati napadača, rekao je Gvardiola.

Iz kluba na kraju sezone odlazi Serhio Aguero (Sergio), a Pep je govorio o potencijalnoj zamjeni za njega.

- Da bude jasno – možda, možda ćemo naći igrača da ga zamjeni, ali po onom što je napravio za klub to nitko ne može napraviti, istaknuo je Gvardiola.

Siti je jako blizu titule prvaka Engleske, s obzirom na to da imaju 14 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Junajteda osam kola prije kraja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.