INTER MILANO

Konte: Kako se bližimo cilju, svaka pobjeda ima veću težinu

Ne, nema nikakve proslave Skudeta jer to moramo zaslužiti na travnjaku i mora biti matematički sigurno

Antonio Konte. Arhiva

G. Šumar

4.4.2021

Trener milanskog Intera Antonio Konte (Conte) nije skrivao osmijeh s lica nakon 29. kola Serije A. Nije ni čudo, jer je Inter slavio (1:0) u gostima kod Bolonje, a najveći konkurenti u borbi za naslov su kiksali. Milan je kod kuće odigrao tek 1:1 protiv Sampdorije, dok je Juventus u gostima odigrao 2:2 protiv Torina.

Još nema proslave

 Inter na vrhu sada ima osam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Milana i utakmicu manje, a aktualni prvak Juventus zaostaje 12 bodova.

- Kako se bližimo cilju, svaka pobjeda ima veću težinu. Nije bilo lako igrati iza svih ostalih, posebice nakon reprezentativne peuze, ali momci su zadržali pravi stav i nisu uzeli stvari zdravo za gotovo, rekao je dobro raspoloženi Konte.

Upitan da li je Inter praktički već osigurao osvajanje "Scudetta", trener Intera je odgovorio:

- Ne, nema nikakve proslave Skudeta jer to moramo zaslužiti na travnjaku i mora biti matematički sigurno. Imamo još deset utakmica, neki imaju devet, u igri je još između 27 i 30 bodova.


Promijeniti razvoj događaja

Ipak, osvajanje titule će mu puno značiti.

- Pozvan sam u Inter kako bih promijenio razvoj događaja tokom godina. Cilj je bio u tri godine nešto osvojiti ili stvoriti nešto na što navijači kluba mogu biti ponosni, zaključio je Konte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.