MILANO

Krunić: Pokazao sam svoje kvalitete

Uvijek sam bio na raspolaganju timu i treneru, čak i da igram na različitim pozicijama, rekao je Krunić za "Milan TV"

Rade Krunić. Arhiva

G. Šumar

8.4.2021

Naš reprezentativac iz Milana Rade Krunić (27) je minulog vikenda odigrao 50. utakmicu za Rosonere.


Problemi sa povredama

- Uvijek sam bio na raspolaganju timu i treneru, čak i da igram na različitim pozicijama, rekao je Krunić za "Milan TV" i dodao:

- Mislim da sam u drugom dijelu sezone igrao više, pogotovo u zadnjih nekoliko mečeva, jer nam je povrijeđeno mnogo igrača. Igrajući više pokazao sam svoje kvalitete i ono što mogu dati svojoj ekipi.

Prokomentarisao je i sjajan gol iz slobodnjaka koji je postigao Veroni, ali i ispadanje od Mančester junajteda u osmini finala Lige Evroper.

- To je bio veoma važan meč za nas. Nedostajalo nam je mnogo fudbalera, a u prethodnoj utakmici nismo pobijedili. Taj gol mi je mnogo značio i pomogao mi da u narednim susretima budem još bolji. Što se tiče Lige Evrope, i dvoboja sa Mančesterom, mislim da smo zaslužili da prođemo dalje. Igrali smo dobro i u Engleskoj, ali i na svom terenu. Čak nam je odgovarao i remi bez golova na domaćem terenu, ali nismo uspjeli. Ipak, ponosan sam na tim i na to kako smo odigrali te mečeve, naglašava naš reprezentativni veznjak.


Potreban odmor

Konstatuje da Milan mora biti odlučniji kao što je bio na samom startu sezone.

- Moramo se vratiti na onaj nivo sa početka sezone, a tada smo bili odlučniji. U zadnjih nekoliko suserta nismo na tom nivou, ali moramo raditi stvari kao i prije i pokazati svoj kvalitet. Sada imamo više vremena da se pripremimo za naredne utakmice i da se odmorimo. Mislim da je to je važna stvar. Ekipa je igrala svako tri dana i to nije lagano. Sada se moramo mentalno odmoriti i pripremiti za naredni meč. Pobjeda protiv Parme će biti dovoljna i Milan će biti kao i prije. Mi smo Milan, mi moramo da pobjeđujemo, zaključio je Krunić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.