NJEMAČKA

Hiter nasljednik Rozea u Borusiji iz Menhengladbaha

Napušta Ajntraht Frankfurt

Adi Hiter. AGENCIJE

A. Vatreš

13.4.2021

Austrijski nogometni stručnjak Adi Hiter (Huetter), koji trenutno vodi Ajntraht iz Frankfurta prema plasmanu u Ligu prvaka, od ljeta će preuzeti ekipu Borusije iz Menhengladbaha, potvrdila su u utorak oba kluba putem priopćenja.

Hiter s Ajntrahtom ima ugovor do 30. juna 2023., ali u njemu postoji i klauzula koja Švicarcu omogućuje prijevremeni raskid. Hiter je o svojoj odluci izvijestio čelnike Ajntrahta u ponedjeljak navečer.

- Odluka o započinjanju novog poglavlja nije bila laka. Ovdje sam proveo tri vrlo uspješne i intenzivne godine, a zajedno s momčadi ih želim zaključiti s još jednim odličnim rezultatom na kraju sezone. Želimo se plasirati u Ligu prvaka - izjavio je u priopćenju 51-godišnji Austrijanac koji je u Frankfurt stigao 2018., nakon što je osvojio naslov švicarskog prvaka s Yang Bojsima i odveo ih do polufinala Evropske lige, prenosi Hina.

Na klupi Ajntrahta je naslijedio bivšeg hrvatskog selektora Niku Kovača koji je prije odlaska u Bajern osvojio njemački Kup pobijedivši Bavarce u finalu.

Ajntraht je u ovoj sezoni pod njegovim vodstvom na najboljem putu da ostvari historijski plasman u Ligu prvaka, što još nijednom njegovom prethodniku nije uspjelo. Tim iz Frankfurta drži četvrto mjesto s 53 boda, a šest kola prije kraja ima sedam bodova prednosti pred petoplasiranom Borusijom Dortmund te samo bod zaostatka za trećeplasiranim Volfsburgom. Četiri najbolje ekipe iz Bundeslige će sljedeće godine igrati u Ligi prvaka.

Mjesto među četiri najbolja kluba dugo je držala Borusija Menhengladbah, ali se dogodio veliki pad sredinom februara, kad je sadašnji trener Marko Roze (Marco Rose) objavio da će na ljeto preuzeti vođenje velikog konkurenta iz Dortmunda. Tada je njegova sadašnja ekipa doživjela sedam uzastopnih poraza i trenutno o se s 13 bodova manje od Ajntrahta nalazi na osmom mjestu koje ne vodi u evropska takmičenja.

U klubu su uzbuđeni što će Adi Hiter naslijediti Rozea.

- On je najbolji mogući trener za izazove i ciljeve koje smo stavili pred ekipu i pred klub od ljeta pa nadalje - izjavio je sportski direktor tima iz Menhengladbaha Maks Eberl (Max). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.