LIGA PRVAKA

Klop: Ne dolazi se do preokreta zato što si već jednom napravio veliki preokret

Kada izgubiš 3:1 u prvom meču, izgleda kao da si već ispao, rekao je menadžer Liverpula

Jirgen Klop. Arhiva

G. Š. / Sport klub

14.4.2021

Liverpul večeras od 21 sat na Enfildu dočekuje Real Madrid, u revanš meču četvrtfinala Lige prvaka. Redsi će pokušati da nadoknade zaostatak iz prvog meča u kome su poraženi 1:3.

- Kada izgubiš 3:1 u prvom meču, izgleda kao da si već ispao, rekao je Jirgen Klop (Jurgen Klopp) i dodao:


Sami moramo da kreirao dobru atmosferu

- To znači da nemaš šta da izgubiš i mi ćemo pokušati doći do cilja. Ne dolazi se do preokreta zato što si već jednom napravio veliki preokret. Šansu imaš samo ako igraš zaista dobar fudbal u datom momentu.

Redsi priželjkuju preokret kakav su napravili protiv Barcelone prije dvije godine.

- Najbolje je da ne dovedeš sebe u situaciju da ti je preoktet potreban. Velike preokrete ne možeš da uzimaš kao nešto što se lako i stalno dešava, posebno kada na stadionu nema navijača. Sami moramo da kreirao dobru atmosferu za ovaj meč i to ćemo i da uradimo, ističe Klop.

Nijemac je svjestan da su njegovom timu potrebna najmanje dva gola.


Ne smijemo primiti gol

- Ne možemo da ignorišemo odbranu na ovoj utakmici jer bismo za to lako bili kažnjeni. Nisam siguran da bilo ko na svijetu može da odigra meč protiv Reala, a da Real nema nijednu šansu. Pobijedili su nas, a onda su nekoliko dana kasnije pobijedili Barcelonu tako da je jasno da su u dobrom momentu. Mi moramo da izađemo na kraj sa tim, da se branimo na vrhunskom nivou i da uz to stvorimo sebi šanse. Moramo da budemo na apsolutno najvišem nivou kako bismo imali šansu. To je moguće i to ćemo i pokušati. Naša situacija je jasna. Upravo je zato ovo takmičenje interesantno, imate to pravilo da se golovi u gostima računaju drugačije. Ne smijemo da primimo gol, a ako uspijmo da kreiramo više šansi nego u Madridu vidjet ćemo gdje će nas to odvesti, rekao je menadžer Liverpula.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.