PROBLEMI ZA ASA MILANA

Zlatanu Ibrahimoviću prijeti progon iz fudbala

Švedski list "Afnobladet" navodi kako Ibrahimović i dalje ima udio u vlasništvu jedne online kladionice, konkretno "Betharda", prijavljene na Malti, što je premam FIFA-inom pravilniku strogo zabranjeno

G. Šumar

Zlatan Ibrahimović

Foto: Arhiva


Napadač Milana Zlatan Ibrahimović (39) našao se u novim problemima i prijeti mu trogodišnja suspenzija. Naime, švedski list "Afnobladet" navodi kako Ibrahimović i dalje ima udio u vlasništvu jedne online kladionice, konkretno "Betharda", prijavljene na Malti, što je premam FIFA-inom pravilniku strogo zabranjeno.

Navodi se kako je kompanija pod imenom "Unknown AB", čiji je Ibrahimović vlasnik, prije tri godine kupila 10 posto vlasništva spomenute kladionice.

"Aftonbladet" tako tvrdi da bi Ibrahimović, u slučaju da mu se dokaže udio u vlasništvu u kladionici, mogao zaraditi trogodišnju suspenziju od strane FIFA-e tokom koje bi mu bile zabranjene sve nogometne aktivnosti. Također, moguća kazna koja mu prijeti je i 100.000 eura, što bi za njega bilo puno prihvatljivije.

Valja reći kako ni FIFA ni UEFA zasad nisu pokrenule službenu istragu. U slučaju najgoreg scenarija po švedskog napadača, za njega bi to zasigurno značilo kraj karijere.

Više o temi Zlatan Ibrahimović

ITALIJANI BIJESNI
Ibrahimović prekršio strogi koronavirus protokol
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na