MANČESTER

Junajted želi Ronalda, ali ga neće plaćati više od Pogbe

Milanski list navodi da su predstavnici engleskog kluba u kontaktu sa zastupnicima portugalskog kapitena

Ronaldo: Otići ili ostati?. Arhiva

G. Š. / Gazzetta dello Sport

23.4.2021

Kad se podvuče crta, nešto je sigurno zaradio u Juventusu, ali avantura Kristijana Ronalda (Cristiano) u Torinu ne može ni da se poredi sa ranijim bravurama u Mančesteru i Madridu zbog čega italijanska javnost već neko vrijeme špekuliše o rastanku Portugalca i "Stare dame". 

Obeštećenje 30 miliona eura

Predsjednik Reala Florentino Perez je već demantovao da će nazad u "Kraljevski klub", ali prema posljednjim navodima ugledne "La Gazzetta dello Sport", Junajted nije sasvim odustao.

Milanski list navodi da su predstavnici engleskog kluba u kontaktu sa zastupnicima portugalskog kapitena, nezadovoljnim stanjem u Torinu poslije ispadanja od Porta u Ligi prvaka. Juve će izgubiti i titulu, a Ronaldo nije navikao da gubi.

Zato je navodno poslao menadžera Žorža Mendeša (Jorge Mendes) da ispita gdje bi mogao da nastavi karijeru, a Junajted je načelno zainteresovan. Ne bi mu predstavljalo problem ni obeštećenje od 30.000.000 eura, Juve sigurno ne bi mogao da uzme više od toga za 36-godišnjeg fudbalera.


Najveće plaće u Mančesteru imaju De Hea i Pogba

Problem je međutim Ronaldova plaća. Godišnje 31.000.000 eura. Sam igrač, navodi "Gazeta", nije voljan da se odrekne posljednje godine ugovora. Juventus bi, jer Andrea Anjeli (Agnelli) želi mlađi i jeftiniji tim poslije gubitaka tokom pandemije koronavirusa. Voljan je da pruži šansu Federiku Kjezi (Federico Chiesa), a Paulo Dibala (Dybala) bi dobio novi ugovor.

Iste probleme ima i Junajted i ako bi Ronaldo želio na Old Traford morao bi da prihvati duplo manju plaću. Najveće plaće u Mančesteru imaju David de Hea (De Gea - 22.500.000 eura) i Pol Pogba (Paul - 15.500.000). Ronaldo će teško u ovim godinama dobiti više od Pogbe. Zbog toga je možda ipak najrealnije da još jednu sezonu provede na Anjelijevoj grbači?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.