NAKON REMIJA SA NJUKASLOM

Klop: Ne zaslužujemo igrati u Ligi prvaka naredne sezone

Jednostavno, nismo igrali dovoljno dobro, rekao je Klop

Jirgen Klop. Agencije

A. M.

24.4.2021

Liverpul je u 33. kolu Premijer lige osvojio samo bod kod kuće protiv Njukasla u remiju 1:1 i tako ozbiljno ugrozio plasman u Ligu prvaka.

Domaći su poveli već u petoj minuti golom Mohameda Salaha, dominirali su i stvarali šanse, ali na kraju osvojili samo jedan bod. Njukasl je izjednačio preko Kaluma Vilsona (Callum Wilson) u 92. minuti, ali je taj gol poništen nakon intervencije VAR-a. Ipak, to nije bilo dovoljno upozorenje Liverpulu pa je u šestoj minuti nadoknade bod Njukaslu osigurao Džo Vilok (Joe Willock).

Jirgen Klop (Jurgen Klopp) je nakon meča bio veoma razočaran. Njegova ekipa sad za četvrtim Vest hemom zaostaje jedan bod, ali ima i utakmicu više od Čelzija i Vest hema.

- Jednostavno, nismo igrali dovoljno dobro. Dozvolili smo im da do posljednjih sekundi budu u igri i oni su to iskoristili. Njukasl je izjednačio potpuno zasluženo. Imali smo sreće što im je VAR poništio prvi gol i nismo to dovoljno ozbiljno shvatili. Trenutno nismo dobri i ne dominiramo dovoljno. Ako imamo posjed lopte 70 posto, moramo to podići na 80 posto. Ovaj bod je ravan porazu, koji smo i zaslužili. Trenutno ne zaslužujemo igrati u Ligi prvaka naredne sezone - rekao je Klop.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.