ENGLESKA

Lester oslabljen u finišu sezone, jedan od najboljih igrača mora na operaciju

Veznjak neće moći pomoći svom timu u borbi za plasman u Ligu prvaka

Barns i Vardi. Agencije

A. M.

28.4.2021

Fudbaler Lestera Harvi Barns (Harvey Barnes) propustit će ostatak sezone zbog operacije koljena, saopštio je trener Brendan Rodžers (Rodgers).

Vezni igrač tako neće moći pomoći svom timu u borbi za plasman u Ligu prvaka, ali neće igrati ni za reprezentaciju Engleske na Evropskom prvenstvu.

- Barns je imao zastoj u oporavku od povrede koju je osjetio u meču protiv Arsenala 28. februara i potrebna mu je još jedna manja operacija - rekao je Rodžers.

U ovoj sezoni, 23-godišnji fudbaler bio je jedan od najboljih igrača Lestera sa 13 postignutih golova u svim takmičenjima.

- Plan je da se obavi ta druga manja operacija, a onda će biti spreman za pripreme, kao i za početak sljedeće sezone - dodao je Rodžers.

Barns je za Englesku debitovao u oktobru prošle godine u pobjedi protiv Velsa, a imao je dobre šanse da se nađe u sastavu za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Lester u petak gostuje ekipi Sautemptona, u meču 34. kola Premijer lige. Trenutno je treći na tabeli sa 62 boda i na putu je da se tek drugi put u historiji plasira u Ligu prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.