ŠPANIJA

Zidan: Nisam sretan zbog poraza Barcelone

Trenera Real Madrida rivali ne zanimaju mnogo

Zidan: Osasuna prioritet. AGENCIJE

A. Vatreš

30.4.2021

Real Madrid će u sklopu 34. kola španske La Lige ugostiti Osasunu.

Trener aktuelnog španskog prvaka Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) je u najavi utakmice, koja se igra u subotu od 21 sat, poručio kako niko ne razmišlja o uzvratu polufinala Lige prvaka s Čelsijem, te da je potpuni fokus na sutrašnjem meču.

- Nama su subota i Osasuna prioritet. Nažalost nećemo moći da računamo na sve igrače, ali će sigurno igrati najbolji u tom trenutku. Moramo da pobijedimo Osasunu, ako želimo da ostanemo u utrci za titulu - rekao je Zidan.

Stvari u Španiji su se zakoplikovale poslije domaćeg poraza Barcelone od Granade. Pet kola pre kraja Atletiko ima 73 boda, Real i Barca su na 71, dok Sevilja ima 70 bodova. 

Zidan kaže da ne gleda mnogo na to šta rivali rade.

- Nisam sretan zbog poraza Barcelone. To su stvari koje na zavise od nas. Mi moramo da radimo naš posao najbolje što znamo. Imamo sedam finala do kraja sezone, pet u La Ligi i dva u Ligi prvaka. Borit ćemo se do kraja za sve trofeje - poručio je Zidan.

On u sutrašnjoj utakmici neće moći računati na povrijeđen Danija Karvahala (Carvajal) i Ferlana Mendija (Ferland Mendy).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.