VJEČITI DERBI

Krste Velkoski pred duel sa Željezničarom: Najbitnije je da mi i dalje odlučujemo o svojoj sudbini

Derbi je sam od sebe najveća utakmica u BiH, ističe Makedonac

Krste Velkoski. Arhiva

Piše: G. Šumar

1.5.2021

Aktuelni prvak BiH, koji je u proteklom kolu izgubio prvu poziciju u subotu (16.55 sati) na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“, dočekuje vječitog rivala s Grbavice. Bordo tim je pod imperativom pobjede, dok će Željezničar igrati za prestiž, iako još teoretski nije ispao iz borbe za Evropu...


Povoljan rezultat

- Derbi je sam od sebe najveća utakmica u BiH, rekao je kapiten Sarajeva Krste Velkoski i dodao:

- Očekujem da će to biti jedan zanimljiv i efikasan meč. Nadam se da ćemo ostvariti povoljan rezultat, koji će nas ostaviti u dobroj poziciji kada je u pitanju borba za titulu. Potrudit ćemo se da popravimo utisak iz prethodnih utakmica te da odigramo što je moguće bolje. Za nas je najbitnije to da mi i dalje odlučujemo o svojoj sudbini, tako da spremni smo da odigramo dobru utakmicu i nadam se da ostvarimo i povoljan rezultat.


Igrački kadar

Stručni štab kluba s Koševa, pored već od ranije povrijeđenih igrača – Mersudina Ahmetovića, Dala Varešanovića, Đanija Salčina... te kartoniranih Dušana Hodžića i Joahima Adukora (Joachim), može računati na sve ostale igrače.

Napadač Jasmin Mešanović je sanirao lakšu povredu lista, zbog koje nije igrao u minulom kolu Pod Bijelim brijegom (1:1), a ako je suditi po posljednjem treningu, napad bordo tima će predvoditi Matijas Fanimo (Matthias).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.