JUVENTUS

Pirlo posvađao Nedveda i Paratićija: Sportski direktor brani trenera

Mnogi navijači, ali i fudbalski stručnjaci, kao krivca za neuspjehe vide trenera Andreu Pirla

G. Šumar

Andrea Pirlo

Foto: Arhiva


Iza torinskog Juventusa je jedna od najlošijih sezona u 21. vijeku. Mnogi navijači, ali i fudbalski stručnjaci, kao krivca za neuspjehe vide trenera Andreu Pirla. Prema navodima italijanskog lista „Gazeta delo Sport“, Pirlov status bio je povod za svađu funkcionera „Stare dame“ – sportskog direktora Fabija Paratićija (Paratici) i potpredsjednika Pavela Nedveda.

Već dugo se govori o otkazu Pirlu, ali on će biti pored aut-linije u srijedu kada Juventsu igra duel u gostima protiv Sasuola. Navodno, Nedved i Paratići su se sukobili na parkingu Kontinase, Trening centra torinskih crno-bijelih.

Paratići je želio otpustiti Pirla poslije ubjedljivog poraza (0:3) od Milana i postaviti Igora Tudora za glavnog trenera do kraja sezone. Međutim, Nedved je imao drugačije mišljenje, a njega su podržali fudbalski direktor Federiko Kerubini (Federico Cherubini) i predsjednik Andrea Anjeli (Agnelli).

Juventus je trenutno peti na tabeli sa 69 bodova, jednim manje od četvrtoplasiranog Napolija, koji na poziciji koja vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Više o temi Andrea Pirlo

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na