NJEMAČKA

Bundesligaši u završnoj borbi za Evropu i opstanak

Danas se igra posljednje kolo

Demirović i društvo u borbi za Konferencijsku ligu. Bundesliga

E. Ćosić

22.5.2021

Danas se spušta zavjesa na još jednu sezonu u njemačkoj Bundesligi. Sve utakmice 34. kola se igraju danas sa početkom od 15:30. Nisu svi na odmoru pred posljednje kolo, još uvijek neki klubovi vode borbu za opstanak, a neki su u utrci za novo UEFA-ino takmičenje Konferencijsku ligu.

Neke stvari su se promijenile u Njemačkoj, a neke nisu. Bajern je ponovo prvak, po deveti put zaredom, dok će u niži rang davno "prežaljeni" Šalke koji nakon tri decenije napušta elitu. Uz prvaka u Ligu prvaka će još Lajpcig, Borusija Dortmund i Volfsburg, dok su svoje mjesto u Evropa ligi naredne sezone osigurali Ajntraht i Bajer Leverkuzen. Gužva je u borbi za poziciju koja vodi u Konferencijsku ligu, čak četiri ekipe isčekuju ishod današnjeg kola.

Union Berlin trenutno drži 7. mjesto sa 47 bodova, jedan više od Borusije Menhengladbah, te dva više od Štutgarta i Frajburga našeg reprezentativca Ermedina Demirovića. Borba je i za opstanak. Tri ekipe su "u dva boda", a samo je jedno mjesto u sigurnoj zoni. Trenutno ga čuva Arminija Bilefeld sa 32 osvojena boda, mjesto ispod sa bodom manje je Verder Bremen koji bi, u slučaju da sezonu okonča na 16 .mjestu, igrao doigravanje. Na 17. mjestu je Keln sa 30 bodova.

Sve utakmice 34. kola Bundeslige:

Verder Bremen - Borusija Menhengladbah

Štutgart - Arminija Bilefeld

Ajntraht - Frajburg

Bajern - Augsburg

Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen

Keln - Šalke

Hofenhajm - Herta

Union Berlin - Lajpcig

Volfsburg - Majnc

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.