PRIJELAZNI ROK

Reprezentativac BiH na listama želja Ajaksa i PSV-a: Obavljeni pregovori

Tačno je, ali smo razgovarali i sa gotovo svim vodećim timovima u Evropi, rekao je Ahmedhodžićev menadžer Markus Rosenberg (Marcus) za "Voetbal International"

Sa treninga "Zmajeva" na Butmiru. NSBiH

Piše: G. Šumar

30.5.2021

Naš fudbalski reprezentativac iz švedskog Malmea Anel Ahmedhodžić (22) nalazi se na lista želja dva najveća nizozemska kluba - Ajaksa i PSV-a. 

- Tačno je, ali smo razgovarali i sa gotovo svim vodećim timovima u Evropi, rekao je Ahmedhodžićev menadžer Markus Rosenberg (Marcus) za "Voetbal International" i dodao: 

- To je logično, jer je Anel u 20. godini izabran za najboljeg igrača švedske lige. Također, postao je važan igrač u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Odigrao je 90 minuta protiv Francuske i imao je direktne duele sa Mbapeom (Mbappe). Ako igrač igra ima priliku da nastupa u takvim utakmicama, onda je se pojavljuje interesovanje i ekipa poput Ajaksaa i PSV-a.

Italijanski i švedski mediji već dugo tvrde da je završen transfer Ahmedhodžića u Atalantu za osam miliona eura, ali ipak, postoji mogućnost da će bh. stoper karijeru nastaviti u Nizozemskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.