FK SARAJEVO

Napadač napustio Koševo

FK Sarajevo se zahvaljuje Harisu na doprinosu koji je imao u pisanju klupske historije u proteklim sezonama, te želi mnogo sreće u budućim sportskim izazovima

Tridesetogodišnji napadač karijeru je počeo u omladinskim selekcijama FK Sarajevo. Arhiva

Piše: G. Šumar

7.6.2021

Nakon isteka važećeg ugovora sa FK Sarajevo, Haris Handžić više nije igrač kluba s Koševa.

- Tridesetogodišnji napadač karijeru je počeo u omladinskim selekcijama FK Sarajevo. U bordo dresu debitovao je 2007. godine u utakmici protiv Orašja, a od tada je upisao 165 nastupa postigavši 33 pogotka. Tokom karijere nastupao je i za Leh Poznan, Ufu, Rijeku, Zrinjski, Rudar Prijedor, Vaduz, Borac i Debrecen. Na Koševo se vratio na ljeto 2018. godine i sa Sarajevom je osvojio prvu duplu krunu u historiji kluba, a godinu dana poslije sa ekipom je odbranio naslov prvaka države. Ove godine osvojen je još jedan trofej - Kup BiH, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Handžić je za "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao u utakmici protiv Poljske u decembru 2007. godine sa svega 17 godina, a ujedno je i najmlađi igrač koji je postigao pogodak u gradskom derbiju protiv FK Željezničar iste godine.

- FK Sarajevo se zahvaljuje Harisu na doprinosu koji je imao u pisanju klupske historije u proteklim sezonama, te želi mnogo sreće u budućim sportskim izazovima, istaknuto je u saopćenju bordo tima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.