NOGOMET

Anćeloti ga otpisao, a sad se za njegov potpis bore milanski rivali

Španski defanzivac nije u planu italijanskog stručnjaka

Odriozola: Real ga platio 25 miliona eura. Twitter

E. Ćosić

11.6.2021

Povratnik na klupu Real Madrida Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) otpisao je španskog fudbalera Alvara Odriozolu, potvrdio je to novinar "Onda Cero" Edu Pidal koji je blizak kraljevskom klubu.

Iako ga je Anćeloti otpisao, čini se da Odriozola neće dugo biti bez kluba. Isti novinar navodi kako su za usluge bočnog fudbalera zainteresovani milanski rivali, naročito Inter koji bi fudbalera doveo kao zamjenu za Marokanca Hakimija. Španac ima ugovor sa Realom do 2024. godine, pa kraljevski klub očekuje određenu zaradu na ime obeštećenja.

Odriozola je ove sezone uglavnom dobijao priliku sa klupe ili u slučaju da Zidan (Zidane) nije na raspolaganju imao Karvahala (Carvajal) ili Vaskeza (Vazquez). U domaćem prvenstvu je odigrao 13 utakmica, a uspio je postići dva pogotka. Odriozola je član Reala od 2018. godine kada je stigao iz Real Sosijedada, a jednu sezonu proveo je na posudbi u Bajernu.

Kada je riječ o Milanu, "Rosoneri" na meti imaju još nekoliko fudbalera Reala. Pioli ne bi imao ništa protiv da na posudbu stignu Jović, Mariano i Sebaljos (Ceballos), te da produže pozajmicu Brahima Diaza.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.