FK SARAJEVO

Zašto se predsjednik kluba s Koševa u Pragu sastao sa Karelom Poborskim

Predsjednik Kasum je upoznao Poborskog sa trenutnim stanjem i planovima razvoja Akademije FK Sarajevo, te je prezentova ideju da se Akademija FK Sarajevo uveže i uspostavi saradnju sa fudbalskim akademijama u Republici Češkoj, ističu iz bordo tima

Kasum i Poborski. FK Sarajevo

Piše: Avaz.ba

21.6.2021

Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Damir Kasum sastao se danas sa direktorom odjeljenja Elitne omladine Fudbalske saveza Republike Češke (FAČR) Karelom Poborskim (Poborskym) u sjedištu FAČR-a u Pragu. Tema sastanka je bila razvoj fudbalskih akademija i elitnih fudbalera na području Češke i BiH.

- Predsjednik Kasum je upoznao Poborskog sa trenutnim stanjem i planovima razvoja Akademije FK Sarajevo, te je prezentova ideju da se Akademija FK Sarajevo uveže i uspostavi saradnju sa fudbalskim akademijama u Republici Češkoj, ističu iz sarajevske Titove 38b.

Poborski je prihvatio predloženu ideju i obećao je da će pomoći u uspostavljanju saradnje. Istovremeno je naglasio da je razvoj mladih fudbalera neophodan za uspjeh svakog fudbalskog kluba i nacionalnih reprezentacija. Češki klubovi su u prošlosti odstupili od ovog puta što se pokazalo kao značajna greška. Fokus na češke mlade fudbalere je vraćen tek u nekoliko prethodnih godina, što već sada stvara pozitivne rezultate u klupskom i reprezentativnom fudbalu.

Karel Poborski je, podsjetimo, bivši češki reprezentativac, srebreni sa Evropskog prvenstva 1996. godine i bronzani 2004. godine. Bivši je igrač Mančester junajteda, Benfike, Lacija, Slavije i Sparte iz Praga. Veliku slavu stakao je fenomenalnim golom u četvrtfinalu evropskog prvenstva 1996. godine protiv Portugala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.