EURO 2020

Frustrirani Ronaldo svojim potezom ponovo naljutio navijače Portugala

Kapiten portugalske reprezentacije bacio i šutirao traku nakon utakmice

Ronaldo: Portugal zaustavljen u prvoj rundi nokaut faze. TWITTER

E. Ćosić

28.6.2021

Portugal neće odbraniti titulu evropskog prvaka, pošto su Kristijano Ronaldo (Cristiano) i društvo jučer eliminisani u osmini finala od strane Belgije koja je bila bolja rezultatom 1:0. Kapiten aktuelnih prvaka bio je frustriran nakon poraza, a sinoć je ponovo bacio kapitensku traku što je naljutilo navijače portugalske reprezentacije.

Ronaldo je odmah po završetku meča u Sevilji skinuo traku sa ruke, bacio je na travu, a onda je izlazeći sa terena ispustio kao papir i šutirao je. Identičan potez napravio je u Beogradu nakon utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo kada mu u remiju protiv Srbije (2:2) u finišu susreta nije priznat očigledan gol.

Ne dopada se to navijačima Portugala, iako je riječ o prvoj zvijezdi i najboljem fudbaleru te zemlje svih vremena. I ovo prvenstvo Ronaldo je odigrao na visokom nivou, postigao je pet golova u "grupi smrti" i izjednačio brojne rekorde.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.