KONFERENCIJSKA LIGA

Vranić: Osigurat ćemo 1.500 testova za testiranje navijača FK Sarajevo

Troškove svih eventualnih budućih testiranja ove vrste snosit će sami organizatori utakmica

Vranić: Testiranje će se vršiti u četvrtak u periodu od 9:00 do 18:00 sati. Avaz

A. K.

13.7.2021

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, Haris Vranić, najavio je danas da će Ministarstvo zdravstva KS osigurati 1.500 testova za testiranje navijača FK Sarajevo, uoči utakmice Konferencijske lige koja se igra u četvrtak na stadionu Koševo protiv moldavskog Milsamija.

Naglasio je i kako se ovom odlukom željelo podržati održavanje prvih međunarodnih nogometnih susreta naših klubova.

Dodao je i da resorno ministarstvo nikada nije planiralo obezbijediti ovu vrstu testova za sve međunarodne i druge utakmice, i to na teret Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

- Navijači svih naših klubova dužni su, kao i svi građani Kantona Sarajevo, da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, čiji je cilj zaštita od zaraze koronavirusom - istakao je ministar Vranić.

Kako je planirano, testiranja sa ovim testovima će se vršiti u četvrtak, 15.07.2021. godine, u periodu od 9:00 do 18:00 sati na drive-in punktu Vrbanja. Također je kazao kako će troškove svih eventualnih budućih testiranja ove vrste snositi sami organizatori utakmica.

Podsjećamo, odlukom nadležnih organa na Koševu će moći prisustvovati 9.600 navijača, što čini oko 30 posto kapaciteta stadiona, a za navijače Bordo kluba će biti otvorene sve četiri tribine stadiona "Asim Ferhatović Hase".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.