PRIJATELJSKA UTAKMICA

Njemačka olimpijska fudbalska reprezentacija napustila teren zbog rasističkih uvreda

Jedan igrač Hondurasa vrijeđao njemačkog reprezentativca

Trenutak kada Nijemci napuštaju teren u Vakajami. TWITTER

E. Ćosić

17.7.2021

Njemačka olimpijska fudbalska reprezentacija napustila je teren pet minuta prije kraja prijateljske utakmice sa Hondurasom, jer je jedan igrač uvrijeđen na rasnoj osnovi.

Džordan Torunariga (Jordan Torunarigha) je 23-godišnji defanzivac Herte i sin Odžokodža Turanige (Ojokojoa), nekadašnjeg nigerijskog napadača koji je 90-ih godina igrao za Čemnicer.

- Igra je morala biti prekinuta pet minuta prije kraja pri rezultatu 1:1. Nakon što je naš igrač Džordan Torunariga rasistički uvrijeđen, njemačka ekipa zajednički je napustila teren - objavila je njemačka olimpijska reprezentacija.

Njemački savez naknadno je potvrdio dijelu medija da je uvredu uputio jedan od igrača Hondurasa. Utakmica se igrala u japanskoj Vakajami bez prisustva gledatelja. Poslije se oglasio i honduraški savez, objavivši da se radilo o nesporazumu.

Kada je riječ o Turanigi, ovo nije bio prvi put da je meta rasističkih uvreda. Prošle godine su ga na takav način vrijeđali navijači Šalkea, zbog čega je njemački savez njihovom klubu napisao kaznu od 50.000 eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.