KONFERENCIJSKA LIGA

Mogu li Mostarci nastaviti svoju bajku: Velež u Atini brani prednost protiv grčkog giganta AEK-a

Ključno je ne primiti gol u prvih 20 minuta, a ako ga zabijemo imamo velike šanse za prolazak dalje, kazao je Dudić

Mogu li Mostarci do novog podviga. Avaz

Piše: A. Ka.

29.7.2021

U okviru drugog pretkola Konferencijske lige dana su na rasporedu revanš susreti u kojem čast bh. fudbala brane Velež i Borac.

Mostarci u Atini pokušat će nastaviti svoju bajku te odbraniti prednost iz prvog meča (2:1) protiv grčkog giganta AEK-a.

Trener „Rođenih“ Feđa Dudić ranije je izjavio „da dobro poznaju grčki mentalitet“.

- Morat ćemo izdržati njihove napade. Ključno je ne primiti gol u prvih 20 minuta, a ako ga zabijemo imamo velike šanse za prolazak dalje – kazao je Dudić.

S druge strane, Banjalučani imaju male šanse protiv Linfielda (Sjeverna Irska), nakon što su u Belfastu izgubili s visokih 4:0.

Podsjetimo, u međuvremenu je trener Borca Marko Maksimović dobio otkaz, te će na klupi danas biti Čedomir Ćulum i Zoran Dragišić.

Obje utakmice počinju u 20 sati.

"Rođeni" će imati težak zadatak, čemu svjedoče koeficijenti za današnju utakmicu. Mozzart je na trijumf Veleža spremio kvotu 11.0, dok je za pobjedu AEK-a određena kvota 1.25.

Drugom bh. predstavniku se večeras daju mnogo veće šanse za pobjedu. Koeficijent na trijumf Banjalučana je 1.57, dok je pobjeda tima iz Sjeverne Irske vrijedna kvote 5.50. Kompletnu ponudu možete pronaći na "Mozzart Bet" sajtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.