KONFERENCIJSKA LIGA

Feđa Dudić iz Borasa za "Avaz": Elfsborg kažnjava svaku grešku

Ako budemo pravi, možemo se nadati dobrom rezultatu, ali ako budemo igrali kao protiv Rudara, onda se nemamo čemu nadati, opominje trener „Rođenih“

Dudić: AEK je imao bolje pojedince, a Elfsborg je prava ekipa. (Foto: Denis Kapetanović / PIXSELL)

Piše: G. Šumar

5.8.2021

Fudbaleri Veleža danas (18.45 sati) će u švedskom Borasu protiv Elfsborga odigrati prvu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige UEFA-e.


Zgusnut raspored

- Raspored je zgusnut, ali tako smo htjeli, rekao je šef stručnog štaba Veleža Feđa Dudić i dodao:

- Ako smo već izašli u Evropu i hoćemo igrati evropske utakmice, onda moramo biti spremni za nastupe na dva fronta. Lijepo je igrati evropske utakmice, ali isto tako moraš igrati i u domaćem prvenstvu koje je nama prioritet. Nakon utakmice s Rudarom (0:2) probali smo se malo odmoriti, a Elfsborg je posljednju utakmicu odigrao 29. jula protiv Milsamija i bit će puno svježiji.

Šveđani su, podsjetimo, u drugom pretkolu deklasirali (4:0, 5:0) moldavski Milsami, koji je u prvom pretkolu izbacio Sarajevo (0:0, 0:1).

- Čeka nas utakmica na umjetnoj travi, ali probat ćemo se postaviti na najbolji mogući način. Ako budemo pravi, možemo se nadati dobrom rezultatu, ali ako budemo igrali kao protiv Rudara, onda se nemamo čemu nadati - opominje tvorac evropskog Veleža.


Odrađen skauting

Kako smo saznali u razgovoru s Dudićem, protivnik je analiziran do najsitnijeg detalja.

- Odradili smo skauting, naši treneri koji žive i rade u Švedskoj i poznaju taj klub su se ponudili za pomoć, hvala im u svakom slučaju. Ako je AEK imao bolje pojedince, onda za Elfsborg možemo reći da je prava ekipa. Strašno su opasni po osvojenoj lopti, znaju kazniti i najmanju grešku protivnika. Fizički su sjajno pripremljeni, prvenstvo im je u punom jeku... Sve su to stvari koje su njihova prednost. No, ja vjerujem u naš tim. Ako mi odigramo kako znamo i možemo, ponavljam, možemo se nadati dobrom rezultatu – zaključio je Dudić.

Upitni Radović i Dario

Prvi strateg Veleža još nije odredio startnu postavu.

- Malo smo načeti, muče nas povrede Slaviše Radovića i Argentinca Darija. Sinoć su trenirali u Boras areni, pa ćemo vidjeti kako će stvari izgledati jutros (danas - op. a.) - dodao je Dudić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.