SVE ZBOG MESIJA

PSG pripremio listu igrača za prodaju kako bi prikupili novac za argentinskog čarobnjaka

Planom koji su napravili (prodaja igrača, smanjivanje plata pojedincima...) Parižani bi trebali navodno zaraditi 180 miliona eura

Italijanski napadač kandidat je za odlazak. AFP

M. K.

6.8.2021

Izvjesno je da će Lionel Mesi (Messi) pojačati PSG osim ako se ne desi nešto nepredviđeno, pa pregovori igrača i Parižana propadnu.

Barcelona zbog dubokih finansijskih problema koji prate klub već nekoliko sezona, a koji su kulminirali, po mnogima, zbog gubitaka tokom pandemije iz 2020, ogromnih primanja koje imaju igrači, te ponajviše zbog Mesijevog ugovora koji je bio blago rečeno "nenormalan", nije mogla postigne dogovor s Mesijem jer bi sklapanjem istog ušli u još veću krizu.

Međutim, ne muče finansije samo Barcu. Ni Parižani nisu bez problema u ovoj situaciji u kojoj žele dovesti Mesija. Poput Barcelone koje je morala učiniti to, ali nije uspjela, i u PSG-u moraju prodati veliki broj igrača kako bi uklopili Mesijevu platu od 30 - 40 miliona eura, što bi na kraju zbog poreza bilo više od 60 ili 70 miliona eura.

Planom koji su napravili (prodaja igrača, smanjivanje plata pojedincima...) Parižani bi trebali navodno zaraditi 180 miliona eura kako bi mogli pokriti dolazak Mesija. 

Italijanska zvijezda Mauro Ikardi (Icardi), te Pablo Sarabia, Julian Draskler (Draxler), Kejlor Navas (Keylor), Ander Herera (Herrera) i još neki igrači vjerovatno će se naći na listi za prodaju i to što je prije moguće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.