UEFA

Dinamo nastradao u Tiraspolu, Zvezda na pragu Evropa lige

Odigrane tri utakmice plej-ofa Lige prvaka i jedna Evropa lige

Slavlje igrača Šerifa. SPORTINGPEDIA.COM

Piše: E. Ćosić

17.8.2021

Večeras su odigrana tri susreta plej-ofa Lige prvaka. Moldavski Šerif je nakon eliminacije Crvene zvezde napravio problem i Dinamu Zagrebu, kojeg su pobijedili sa 3:0. Šahtar je iznenadio Monako i slavio u Kneževini sa 1:0, dok je Salzburg nakon preokreta savladao Brondbi sa 2:1.

Šerif je odlično otvorio meč protiv Dinama, a već u 8. minuti zatresla se stativa hrvatskog predstavnika. "Modri" su prvi put zaprijetili u 27. minuti kada je Mislav Oršić sa nekih 18 metara šutirao preko gola. I onda u samom finišu prvog poluvremena Šerif dolazi do gola.

Adama Traore je umakao odbrani Dinama i matirao Dominika Livakovića. Moldavci su i u nastavku bili bolji rival, a devet minuta igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno da dođu do drugog gola, strijelac je bio Dimitris Kolovos. U 81. minuti Adama Traore je postigao gol za velikih 3:0, te tako nokautirao prvaka Hrvatske koji će u revanšu imati jako težak zadatak.

U istom terminu Šahtar je dobio Monako u Francuskoj, a jedini gol viđen je u 19. minuti kada je pogodio veznjak ukrajinskog tima, Pedrinjo (Pedrinho). U Austriji je Salzburg nakon preokreta savladao Brondbi sa 2:1. Danski tim je poveo već u 4. minuti kada je pogodio Mikael Uhre, a poravnanje je donio Karim Adejemi (Adeyemi) u 57. minuti. Za preokret i slavlje austrijskog prvaka pobrinuo se Brenden Aronson (Aaronson) u 90. minuti.

U ovom terminu odigran i prvi meč plej-ofa evropske lige, a Crvena zvezda je u Beogradu pregazila Kluž sa 4:0. Milan Pavkov je pogodio već u 5. minuti za vodstvo "Crveno-bijelih", a još su pogađali Aleksandar Katai u 38. minuti, El Fardou Ben u 68., a konačnih 4:0 postavio je Mirko Ivanić u 77. minuti meča.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.