ENGLESKA

Mančester junajted spremio bogat ugovor za Pogbu

Francuski fudbaler utakmicom protiv Lidsa "kupio" čelnike kluba

Pogba: Trenutno zarađuje 340.000 eura sedmično. TWITTER

E. Ćosić

19.8.2021

Pol Pogba (Paul) je praktično bio na izlaznim vratima Mančester junajteda. Pristalice "Crvenih đavola" su se već pomirile sa odlaskom francuskog veznjaka, a onda je on protiv Lidsa odigrao briljantnu partiju. Upisao je četiri asistencije u pobjedi svog tima od 5:1 i tako ušao u historiju.

Pogba je ponovo zadobio simpatije navijača Junajteda, pa je utakmica protiv Lidsa izgledala kao obnova ljubavi između sjajnog igrača i navijača koji su očekivali da ih on predvodi do naslova prvaka koji čekaju već osam godina. Tako je barem tumače čelnici kluba koji su Pogbi spremili novi, petogodišnji ugovor koji bi ga učinio najplaćenijim igračem tima. 

Prema novom ugovoru, Francuz bi sedmično zarađivao oko 470.000 eura, za razliku od 340.000 koliko ima po trenutnom ugovoru. Trenutno je najplaćeniji David De Hea (De Gea) koji sedmično inkasira 440.000 eura.

Inače, Pogbin važeći ugovor traje još samo ovu sezonu, a već duže traju špekulacije oko njegovog odlaska. Sada je za njegove usluge zainteresovan i PSG koji je već sada sklopio spektakularan tim predvođen Lionelom Mesijem (Messi), Nejmarom (Neymar) i Mbapeom (Mbappe). Ukoliko Pogba ne stavi paraf na novi ugovor, mogao bi otići besplatno, po drugi put sa Old Traforda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.