PREMIERŠIP

Junajted ponovo slavi Grinvuda: "Crveni đavoli" teško izvojevali pobjedu na gostovanju Vulvsima

Sjajni ofanzivac postigao tri gola u tri utakmice ove sezone

Grinvud: Odličan početak sezone. TWITTER

Piše: E. Ćosić

29.8.2021

Fudbaleri Mančester junajteda došli su do teške pobjede na gostovanju Vulverhemptonu rezultatom 1:0. "Crveni đavoli" su uspješno odbili nalete domaćina, a onda golom Mejsona Grinvuda (Mason Greenwood) u 80. minuti došli do punog plijena na Molinou.

Imali su domaći mnogo dobrih prilika, prijetili su Adama Traore, Trinkao (Trincao) i Raul Himenez (Jimenez), ali se nije dao savladati David De Hea (De Gea) koji je partijom protiv Vulvsa podsjetio na najbolje dane.

Trener Junajteda Ole Gunar Solskjer (Gunnar Solskjaer) je strepio pored aut linije, a onda je Grinvud sjajno pogodio i donio timu sa Old Traforda novu pobjedu. Sjajnom ofanzivcu je ovo treći gol u tri ligaške utakmice ove sezone. 

Fudbaler Junajteda je ujedno ispisao i historiju jer je postao tek četvrti tinejdžer koji je došao do 20 ili više golova u engleskoj Premijer ligi. Prije njega to su uspjeli samo Robi Fauler (Robbie Fowler), Majkl Oven (Michael Owen) i Vejn Runi (Wayne Rooney).

Mančester junajted sada ima sedam osvojenih bodova, nakon pobjede protiv Lidsa (5:1), remija sa Sautemptonom (1:1), te večerašnje pobjede nad Vulvsima.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.