HAOTIČNO STANJE U GVINEJI

Drama za popularnog Vahu: Marokanska reprezentacija blizu ratne zone

Halilhodžić je sa selekcijom Maroka smješten u hotelu koji je od ratne zone udaljen svega 100 metara

Vaha: Otkazana utakmica njegovog Maroka. TWITTER

E. Ćosić

5.9.2021

Proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić nalazi se u ratnoj zoni u Konakriju, glavnom gradu Gvineje, gdje je sutra trebao igrati kvalifikacijsku utakmicu svog Maroka protiv domaće selekcija koja je na kraju odgođena.

- Ja sam vam u hotelu, situacija je oko nas dramatična, vode se borbe, čuje se pucnjava... Mi smo u hotelu i čekamo evakuaciju. Kad će doći, ne znamo, rekao je popularni Vaha u razgovoru za "Net.hr", te nastavio:

- Nismo daleko od predsjedničke palače, kažu da je u tijeku državni udar. Čujem borbe su oko nas, pa nema ni stotinjak metara do zone sukoba. Evo, sad kad razgovaram s vama čuje se pucnjava. Ništa ne znamo, čekamo da nas izvuku. Nemamo dozvolu da idemo do aerodroma, vode se borbe. O tome što se točno događa, mi ništa ne znamo. 

Samo znamo da smo u hotelu i da se oko nas vode borbe. Strašno. Stupili smo u kontakt s federacijom, radi se na našoj evakuaciji, politika sve radi da nas se spasi, da nas izvuku što prije odavde, otkriva Halilhodžić za "Net.hr".

Inače, prema pisanju "BBC-a", sudbina gvinejskog predsjednika Alfe Kondve (Alpha Condwa) nije jasna nakon što je završio u rukama vojnika koji su rekli da su izvršili državni udar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.