SLOVENCI DVA PUTA NA LISTI

"Gracenote": Remi BiH i Kazahstana uopšte nije iznenađenje

Agencija koja se bavi fudbalskom statistikom nabrojala deset većih iznenađenja u kvalifikacijama, tu nema kiksa "Zmajeva"

Detalj iz Zenice. NFSBIH

E. Ćosić

9.9.2021

Prema Gracenoteu, agenciji koja se bavi fudbalskom statistikom, viđeno je deset većih iznenađenja u kvalifikacijama za Svjetso prvenstvo u Kataru 2022. godine. Među tim iznenađenjima nema onog sa Bilinog Polja gdje su "Zmajevi" odigrali samo 2:2 sa Kazahstanom.

Najveće iznenađenje napravili su Makedonci. Njima se davala najmanja šansa za pobjedu, svega sedam posto, ali je reprezentacija Sjeverne Makedonije golovima Gorana Pandeva i Elifa Elmasa napravila iznenađenje i sa 2:1 slavila u Duizburgu. Slijede pobjede Luksemburga nad Irskom (11 posto), Škotske u gostima kod Austrije (17 posto) i Kosova nad Gruzijom (23 posto). 

Na listi je i jedini poraz Hrvatske u ovim kvalifikacijama, kada je pobijedila Slovenija kojoj se davalo 28 posto šansi za trijumf u Ljubljani. Zanimljivo na listi je još jedna utakmica Slovenaca, ona koju su izgubili od Kipra (1:0). 

Interesantno da se Turskoj davalo 28 posto mogućnosti u duelu protiv Nizozemske u kojem su izabranici Senjola Guneša (Senol Gunes) slavili sa 4:2.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.