FUDBALER LIVERPULA

Milner: Rotacija je bitna, Van Dajk se ne smije ljutiti

Veteran "Redsa" smatra da je nekad nužna promjena i ostanak na tribinama

Milner: Van Dajk mora misliti na sebe. TBRFOOTBALL

E. Ćosić

20.9.2021

Sjajni defanzivac Liverpula Virdžil Van Dajk (Virgil Van Dijk) početkom sezone vratio se na teren nakon što je prethodno izbivao sa terena od oktobra prošle godine.

Odmah je po povratku pokazao koliko je nedostajao treneru "Redsa" Jirgenu Klopu (Jurgen Klopp) međutim doživio je novu povredu u dresu reprezentacije Nizozemske. Zbog toga je 30-godišnjak propustio meč Lige prvaka protiv Milana (3:2), ali se onda vratio u ligaškoj pobjedi protiv Kristal Palasa (3:0).

Jedan od najiskusnijih fudbalera Liverpula Džejms Milner (James) smatra da su rotacije nužne, te da će "Redsi" ograničiti minutažu Van Dajku. 

- U 99 od 100 utakmica Virdžil je Supermen i to je jasno svima. Vratio se na teren poslije teške povrede, a više nema 21 godinu. Mora i on sam da misli na sebe. Bez obzira na njegovu ljutnju, ponekad je nužna rotacija i ostanak na tribinama - rekao je Milner koji kaže kako je sistem rotacija neophodan za svaki veliki klub.

- Prošle godine nismo imali sreće sa povredama i puno igrača je moralo da igra na pozicijama koje nisu njihove po prirodi stvari. Ne možemo ponovo da dopustimo da nam se to dogodi, rekao je Milner.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.