"TRANSFERI"

Afrikanci iz Sankt Peterburga prevarili italijanski klub za 800.000 eura

Ruski mediji objavili su saopćenje tamošnje policije da su uhapšena četvorica imigranata iz Afrike, jedan iz Burkine Faso, a trojica iz Nigerije, zato što su prevarili za novac fudbalski klub iz Italije

Kako su Afrikanci lažirali transfer. Arhiva

G. Š.

24.9.2021

Jedan za sada još neimenovani italijanski klub nasamaren za 800.000 eura od strane imigranata iz Afrike koji žive u Sankt Peterburgu. Ruski mediji objavili su saopćenje tamošnje policije da su uhapšena četvorica imigranata iz Afrike, jedan iz Burkine Faso, a trojica iz Nigerije, zato što su prevarili za novac fudbalski klub iz Italije.

A priča je filmska. Afrikanci koji žive u Sankt Peterburgu saznali su preko svojih izvora da je klub iz Italije zainteresovan da dovede fudbalera iz Danske. I uspjeli su da izvedu nevjerovatnu prevaru: Napravili su lažni pasoš sa imenom i prezimenog tog igrača, za sada isto neimenovanog, da na osnovu tog dokumenta otvore račun u banci, a onda i da falsifikuju cijelu papirologiju sa simbolima kluba iz Danske.

Sve to su poslali Italijanima kada su saznali da su pregovori klubova došli do kraja i kada je preostalo samo da se uplati novac da bi se transfer finalizirao. Poslati su, naravno, lažni podaci, sa bankovnim računom u Rusiji, na koji su Italijani uplatili 800.000 eura.

Kada je ruska policija otkrila prevaru, uspjela je da pohapsi osumnjičene, ali su oni dobar dio novca već potrošili. U stanu u kojem su bili otkriveni su svi potrebni alati za lažiranje pasoša, kreditnih kartica, ličnih karti... 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.