"TRANSFERI"

Afrikanci iz Sankt Peterburga prevarili italijanski klub za 800.000 eura

Ruski mediji objavili su saopćenje tamošnje policije da su uhapšena četvorica imigranata iz Afrike, jedan iz Burkine Faso, a trojica iz Nigerije, zato što su prevarili za novac fudbalski klub iz Italije

G. Š.

Kako su Afrikanci lažirali transfer

Foto: Arhiva


Jedan za sada još neimenovani italijanski klub nasamaren za 800.000 eura od strane imigranata iz Afrike koji žive u Sankt Peterburgu. Ruski mediji objavili su saopćenje tamošnje policije da su uhapšena četvorica imigranata iz Afrike, jedan iz Burkine Faso, a trojica iz Nigerije, zato što su prevarili za novac fudbalski klub iz Italije.

A priča je filmska. Afrikanci koji žive u Sankt Peterburgu saznali su preko svojih izvora da je klub iz Italije zainteresovan da dovede fudbalera iz Danske. I uspjeli su da izvedu nevjerovatnu prevaru: Napravili su lažni pasoš sa imenom i prezimenog tog igrača, za sada isto neimenovanog, da na osnovu tog dokumenta otvore račun u banci, a onda i da falsifikuju cijelu papirologiju sa simbolima kluba iz Danske.

Sve to su poslali Italijanima kada su saznali da su pregovori klubova došli do kraja i kada je preostalo samo da se uplati novac da bi se transfer finalizirao. Poslati su, naravno, lažni podaci, sa bankovnim računom u Rusiji, na koji su Italijani uplatili 800.000 eura.

Kada je ruska policija otkrila prevaru, uspjela je da pohapsi osumnjičene, ali su oni dobar dio novca već potrošili. U stanu u kojem su bili otkriveni su svi potrebni alati za lažiranje pasoša, kreditnih kartica, ličnih karti... 

NA VRH

Podijeli članak na