LIGA PRVAKA

Ajaks savladao oslabljeni Bešiktaš, Džeki 55 minuta u remiju Šahtara i Intera

Inter bez gola i nakon druge utakmice

Džeko: Imao kolosalnu šansu u 34. minuti. TWITTER

E. Ćosić

28.9.2021

Odigrane su prve dvije utakmice 2. kola grupne faze Lige prvaka. Ajaks je na svom terenu savladao znatno oslabljeni Bešiktaš sa 2:0, dok u susretu odigranom u Kijevu između Šahtara i Intera nije bilo golova.

Za Bešiktaš nisu nastupili povrijeđeni bh. reprezentativci Miralem Pjanić i Ajdin Hasić, a trener "Crno-bijelih" Sergen Jalčin (Yalcin) susreo se sa još mnogo izostanaka. "Kopljanici" su na drugoj strani odigrali dobru utakmicu i zasluženo slavili.


Već u 17. minuti Stiven Bergis (Berghuis) je pogodio na asistenciju Dušana Tadića. Reprezentativac Srbije je kasnije i sam imao veliku priliku, ali nije uspio pogoditi. U 43. minuti Sebastijan Ale (Haller) je na asistenciju Bergisa udvostručio prednost "Kopljanika". Ispostavit će se da je to bio konačan rezultat.

U Kijevu nije bilo golova. Inter je imao nekoliko dobrih prilika, ali "Nerazuri" ni u drugoj utakmici Lige prvaka ove sezone nisu uspjeli doći do gola. Nikolo Barela (Nicolo) je pogodio prečku u 15. minuti. Pet minuta kasnije Alan Patrik (Patrick) šutira sa nekih 11 metara, a sjajno se u blok bacio Edin Džeko i tako spasio čist gol. U 34. minuti naš napadač je imao kolosalnu priliku. Lopta mu je nakon prekida pala na nogu, a on je sa neka dva - tri metra od gola poslao loptu visoko iznad prečke.

Ni Lautaro Martinez nije namjestio nišanske sprave. Džeko je igrao do 55. minute kada ga je zamijenio Hoakin Korea (Joaquin Correa), koji je u 86. minuti imao sjajnu priliku, ali nije uspio savladati Pijatova (Vitaly Pyatov). I Stefan De Fraj (De Vrij) je imao priliku dvije minute kasnije, ali je nakon kornera prebacio gol.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.