KVALIFIKACIJE ZA SP

"Zmajevi" ostali bez još jednog veznjaka i stopera: Selektor Petev poslao novi poziv

Zbog povrede Lončar će propustiti oktobarske utakmice nacionalnog tima a umjesto njega, selektor Ivaylo Petev pozvao je Elvisa Sarića

Veznjak Gorice ponovo u državnom timu. NSBiH

Piše: G. Šumar

4.10.2021

Osim Siniše Saničanina koji je poslije još jednog testiranja pozitivan na koronavirus, na današnje okupljanje neće doći ni Stjepan Lončar (Ferencvaroš). Zbog povrede Lončar će propustiti oktobarske utakmice nacionalnog tima a umjesto njega, selektor Ivaylo Petev pozvao je Elvisa Sarića (Gorica). Za „A“ selekciju Sarić je do sada upisao 18 nastupa i postigao jedan pogodak.

Inače, selektor našeg najboljeg državnog fudbalskog tima Ivajlo Petev (Ivaylo) danas će na Ilidži, uoči kvalifikacionih utakmica za Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Kazahstana (subota – Nur Sultan) i Ukrajine (12. oktobar – Lviv), okupiti izabranike.

Od ranije je poznato da u oktobarskim utakmicama odluke neće moći igrati dva naša velika aduta - Rade Krunić (Milan) i Miralem Pjanić (Bešiktaš).

Također, za duel u Kazahstanu neće konkurirati ni kartonirani Dennis Hadžikadunić (Rostov), a s prvobitnog spiska je otpao i povrijeđeni Mateo Sušić (Kluž), te Saničanin i Lončar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.