ENGLESKA

Ko će biti novi trener Njukastla: Kladionice imaju svoje favorite

Očekuje se da Stiv Brus već ove sedmice dobije otkaz

Novi vlasnici smijenjuju Brusa. TWITTER

E. Ćosić

11.10.2021

Engleski mediji uveliko pišu kako će novi vlasnici Njukastla smijeniti Stiva Brusa (Steve Bruce) već ove sedmice, te da on neće ni voditi utakmicu protiv Totenhema. 

Špekuliše se oko novog trenera kojeg će arapski vlasnici dovesti da vodi najnovijim skupocjenim projektom u svijetu fudbala. Engleske kladionice su izbacile koeficijente za klupu "Svraka", a prema njima najveći favorit da postane novi trener Njukastla je bivši strateg Borusije Dortmund Lusijen Favre (Lucien).

Koeficijent na Švicarca je 4,0. Za njim slijedi Antonio Konte (Conte), koji je bez posla nakon odlaska iz Intera. Kvota na Italijana je između 6,0 i 7,0. Na trećem mjestu je trenutni selektor Belgije Roberto Martinez. Na njegov dolazak u Njukastl koeficijent je između 7,0 i 8,0, međutim ukoliko bi se novi vlasnici kluba odlučili za njega, morali bi Fudbalskom savezu Belgije platiti odštetu od 1,8 miliona eura.

Na četvrtom mjestu je Stiven Džerard (Steven Gerrard) koji bilježi dobre rezultate na klupi Rendžersa. "Daily Mail" je objavio kako na Sent Džejms Parku navodno razmišljaju i o Ediju Hauu (Eddie Howe), Paulu Fonseki (Fonseca) i Grahamu Poteru (Potter).








Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.