APEL PRISTALICAMA KLUBA

Vlasnici Njukastla mole navijače da se ne oblače kao Arapi na utakmicama

Prije nešto više od dvije sedmice grupacija iz Saudijske Arabije kupila je tim sa Sent Džejms Parka

Navijači pred utakmicu sa Totenhemom. TWITTER

E. Ćosić

20.10.2021

Prije nešto više od dvije sedmice Njukastl je dobio nove vlasnike. "Svrake" sa Sent Džejms Parka imaju najbogatije vlasnike na svijetu, a sada su oni poslali apel svojim navijačima.

Naime, osim što su oduševljeni posjetom jer je na prvoj utakmici (Totenhem 2:3) sa novim vlasnicima stadion bio rasprodan, ali je grupacija iz Saudijske Arabije imala zamjerke na stil oblačenja pojedinih navijača.

Brojni gledatelji su se na Sent Džejms Parku pojavili odjeveni u tradicionalnu arapsku odjeću kako bi time zahvalili novim vlasnicima što su kupili klub, ali se čelnicima tima nije to svidjelo.

- Veliki broj navijača na Sent Džejms Parku nosio je odjeću kako bi obilježio preuzimanje kluba od investicijskog fonda. niko od novih vlasnika nije uvrijeđen zbog toga i znaju da je svaki navijač imao pozitivnu namjeru. Ipak, postoji mogućnost da će taj potez biti shvaćen kao nepristojan i da će uvrijediti druge ljude - saopćili su iz kluba, te dodali:

- Svi koji dolaze na stadion, bez obzira na vjeru, mogu doći na stadion u svojim religijskim obilježjima. Uvijek smo podržavali multikulturnu zajednicu i grupe od kojih klub ima veliku podršku - poručili su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.