INTERNACIONALCI

Stjepan Radeljić iz Tiraspola za “Avaz”: Pobjeda protiv Reala na Bernabeu je najljepši trenutak moje karijere

Nadali smo se i potajno priželjkivali da nešto možemo napraviti u ovoj grupi što smo na kraju i učinili

Radeljić: Sezona iz snova. FC SHERIFF TIRASPOL

Piše: A. Vatreš

26.10.2021

Moldavski Šerif najveće je iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka. Nakon što je kroz kvalifikacije izbacio Crvenu zvezdu i Dinamo Zagreb, klub iz Tiraspola nastavio je s vrhunskim predstavama u grupnoj fazi.


Trud i rad

Takmičenje su započeli s dvije pobjede, a utiske iz kluba prenio nam je naš stoper Stjepan Radeljić (24), koji nastupa za Šerif kao posuđen igrač Osijeka.

- Nadali smo se i potajno priželjkivali da nešto možemo napraviti u ovoj grupi što smo na kraju i učinili, možda nismo očekivali baš te dvije pobjede, ali naš trud i rad se isplatio na kraju tako da smo svi sretni i zadovoljni – rekao je Radeljić.

U drugom kolu Šerif je napravio možda i najveću senzaciju u historiji ovog takmičenja, savladavši u gostima slavni Real Madrid, najuspješniji klub s rekordnih 13 naslova evropskog prvaka.

- Pobijediti Real na Bernabeu je sigurno dosad najljepši trenutak u mojoj karijeri, a vjerujem i ostalim saigračima. Mogu samo reći da sam presretan što sam dio ovog kluba i što se takmičimo na najvećoj mogućoj razini – kazao je Radeljić.


Radeljić: Presretan sam što sam dio ovog kluba. FC SHERIFF TIRASPOL

Bez konkurencije

Poslije toga pretrpjeli su i prvi poraz na gostovanju kod Intera (3:1), gdje se Radeljić susreo s našim kapitenom Edinom Džekom.

- Nismo nešto puno razgovarali, ali smo se pozdravili na kraju – otkrio nam je Radeljić.

Šerif je dominantan u Moldaviji, gdje je osvajao titulu rekordnih 19 puta.

- Baš tako. Svake godine Šerif osvoji titulu i može se reći da baš nema neke zdrave konkurencije. Pokušat ćemo što više izvući iz Evrope, ali mi smo svoje ciljeve ostvarili tim što smo se kvalificirali u grupe. Međutim, kao što vidite, ne prestajemo ni sada, nastavit ćemo do kraja ovako, pa ćemo vidjeti na kraju kako će završiti – kazao je Radeljić, koji ne zna da li će ostati u Šerifu.

- Ističe mi posudba sada u decembru, još nista nismo popričali, riješit ćemo to ubrzo pa ćemo onda vidjeti šta i kako dalje – kazao je Radeljić.

Otkrio nam je i kakav je život u Tiraspolu.

- Život je dosta siromašan, a fudbalski klub je trenutno jedina pozitivna vijest. Svi slave uspjeh kluba i mogu reći da je čitava država uz nas – zaključio je bivši igrač Štutgarta i Širokog Brijega

Prati ’Zmajeve’

Radeljić je bivši omladinski reprezentativac naše zemlje, ali priliku za debi u A timu još nije imao. Ističe kako redovno prati “Zmajeve“ i optimistično gleda na predstojeće utakmice.

- Sve je u našim rukama. Mislim da će momci iskoristiti tu situaciju i preko baraža se plasirati na Svjetsko prvenstvo – istakao je Radeljić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.