BH. REPREZENTATIVAC

Ahmedhodžić najavio okršaj s Čelzijem: Njihov izostanak će nam povećati šanse

Defanzivac Malmea prokomentarisao neigranje Lukakua i Vernera

Ahmedhodžić: Stub odbrane švedskog prvaka. UEFA

E. Ćosić

1.11.2021

Malme će sutra u okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka ugostiti Čelzi, a medijima su se danas obradili trener tima Jon Dal Tomason (Dahl Tomasson) i Anel Ahmedhodžić.

- Igramo protiv vrlo dobre momčadi, vjerojatno jedne od najboljih, ali izaći ćemo na teren da postignemo dobar rezultat - rekao je tomason, te dodao:

- Uključeni smo u ovu zabavu koju nudi Liga prvaka i želimo biti dio zabave. Želimo da naši navijači uživaju u najvećim utakmicama i da gledaju najbolje klubove. Malme je grad Lige prvaka, a ovo je klub Lige prvaka. Možemo da budemo jako ponosni samim nastupanjem u ovom takmičenju. Sutra ćemo dati sve od sebe, želimo da uživamo. 

Potom se medijima obratio Ahmedhodžić. Bh. reprezentativac sutra neće voditi duele protiv Romelua Lukakua i Time Vernera (Werner) koji će zbog povreda propustiti duel u Švedskoj.

- Naravno da je Lukaku izazov, on je jako velik i jak, ali Verner je brži. Lakše je igrati s Čelzijem bez njih dvojice, to će nam malo povećati šanse - rekao je bh. reprezentativac.

Susret sa Eleda stadiona između Malmea i Švedske je na rasporedu od 18:45 sati. U švedskom timu sutra će biti još jedan bh. reprezentativac Adi Nalić, dok će Elmir Pilav biti kontrolor suđenja Feliksa Briha (Felix Brych).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.