OČEKUJEMO DOBRE VIJESTI

Selektor Petev: Džeko će uskoro obaviti pregled u Sarajevu

Nadam se da će Džeko biti spreman za utakmicu sa Finskom, kaže selektor BiH

M. K.

Petev se obratio danas novinarima

Foto: Goran Šumar


Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okuplja u glavnom gradu BiH, a  narednim danima BiH će odigrati dva susreta u okviru kvalifikacija za SP u Kataru, protiv Finske i Ukrajine.

Za danas je planiran i prvi trening naših igrača i stručnog štaba. Zbog obilnih padavina danas od 17 sati bh. igrači će trenirati na Grbavici, a ne u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru kako je bilo planirano.

Selektor Ivajlo Petev (Ivaylo) danas je obavio press konferenciju, a jedno od glavnih pitanja bilo je o povredi Edina Džeke.

- Nadam se da će Džeko biti spreman za utakmicu sa Finskom. On će obaviti pregled i danas u Sarajevu, izjavio je selektor "Zmajeva".

Na pitanje da li će vremenski uslovi više odgovarati Fincima, Petev je odgovorio:

- Nećemo tražiti alibi, vremenski uslovi će biti isti i za njih i za nas. Neće biti laka utakmica, ali mi imamo snage i kvaliteta da odradimo dobar posao. Sve zavisi od nas, najvažnije je kako ćemo mi da izgledamo na terenu, kaže selektor.

 Petev očekuje dobru atmosferu na "Bilinom polju".

- Mnogo će nam značiti što ćemo da igramo pred punim tribinama. Protiv Kazahstana je bila odlična atmosfera iako nije bio pun kapacitet stadiona. Jedva čekam da vidim kakav će sad biti ambijent na utakmicama sa Finskom i Ukrajinom, zaključio je selektor "Zmajeva".

Više o temi Ivaylo Petev

KVALIFIKACIJE ZA SP
Selektor Petev dobio prvi otkaz
NA VRH

Podijeli članak na