PRIJATELJSKA UTAKMICA

Ukrajinci podbacili u posljednjoj provjeri pred gostovanje u Zenici

Izabranici Oleksandra Petrakova će u utorak na megdan našoj selekciji

Ukrajinci imali i rezultatski zaostatak. TWITTER

E. Ćosić

11.11.2021

Fudbalska reprezentacija Ukrajine remizirala je u prijateljskoj utakmici protiv Bugarske (1:1). Bila je to posljednja provjera za Ukrajince koji će u utorak gostovati selekciji Bosne i Hercegovine.

Ukrajinci su kreirali mnogo prilika, već u prvih 45 minuta su zabilježili čak 18 šuteva prema golu. Njih šest je išlo u okvir, ali izabranici Oleksandra Petrakova nisu uspjeli postići pogodak. Sve je to kaznio Radoslav Krilov koji je u 35. minuti matirao Georgija Buščana (Bushchan).

Dugo je Ukrajina imala rezultatski deficit, a onda je u 80. minuti rezervista Taras Stepanenko donio poravnanje i, ispostavit će se, postavio konačan rezultat. 

Ukrajinci su do sada odigrali sedam utakmica i osvojili su devet bodova, dok bh. reprezentacija ima dva boda manje, ali i meč manje. Našoj selekciji su potrebna četiri boda iz posljedna dva susreta. Potrebna je pobjeda protiv Finske i tada bi nam bio dovoljan i bod protiv Ukrajine, a u slučaju da remiziramo sa Fincima, protiv Ukrajinaca bi morali trijumfovati i onda osluškivati iz okršaja Finska - Francuska.







Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.