ZANIMLJIVA EKIPA

ESPN-ovih najboljih 11 kojim ističe ugovor na ljeto: Nema mjesta za Luisa Suareza

Pored Urugvajca, prostora nije bilo ni za Insinja, Azpilikuetu i Di Mariju

Marselo i Mbape u ESPN-ovom timu. TWITTER

E. Ćosić

16.11.2021

Američki "ESPN" kreirao je najbolju postavu isključivo od igrača koji su pod ugovorom do ljeta. Ekipa je sastavljena od nekoliko sjajnih igrača, a o jakoj konkurenciji dovoljno govori činjenica da nije bilo mjesta za fudbalere poput Anhela Di Marije (Angel), Luisa Suareza, Lorenca Insinja (Lorenzo Insigne) i Cezara Azpilikuete (Cesar Azpilicueta).

Na golu se nalazi Ugo Ljoris (Hugo Lloris), a ispred trenutnog golmana Totenhema su Realov Marselo (Marcelo), Ajaksov Nusair Mazrauji (Noussair Mazraoui), te njemački dvojac Niklas Zile (Sule) i Antonio Ridiger (Rudiger). 

Vezni red predvodi Marcelo Brozović, koji je bio posebna tema ESPN-ovog novinara. Naime, on je istakao kako su njegovi izvori rekli da je Mančester junajted dovođenje Brozovića učinio priroritetom na ljeto. 

Pored hrvatskog fudbalera i veznjaka Intera, u veznom redu su još Marsejov Bubakar Kamara (Boubacar), Denis Zakarija iz Borusije Menhengladbah, te Aleks Vicel (Alex Witsel) član Borusije Dortmund. 

Napad predvodi Kilijan Mbape (Kylian Mbappe), a uz njega su tu i Osman Dembele (Ousmane), te Paulo Dibala (Dybala) koji bi trebao produžiti s Juventusom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.