SARAJEVO I MOSTAR

Begović: Želja nam je bila da napravimo mali iskorak

Mostar je samo početak, u planu imamo i kampove u drugim gradovima, i nadamo se da će za same golmane imati isti značaj kao i ovi koje smo organizovali do sada, rekao je naš golman

Asmir Begović. Arhiva

Piše: G. Š.

22.11.2021

BH Telecom Akademija Asmir Begović i ove će zime biti organizator i domaćin dva jednodnevna golmanska kampa u Sarajevu i Mostaru. Prvi će biti održan 8. januara u Sarajevu, na zatvorenom terenu Olimpijskog centra Zetra, dok je drugi na rasporedu 15. januara i u saradnji s FK Velež bit će održan na stadionu "Rođeni". 

Odziv je uvijek velik

Ovo je još jedna prilika za sve zainteresovane dječake i djevojčice od osam do 18 godina da dobiju iskustvo treniranja u profesionalnom okruženju i individualnog rada s vrhunskim trenerima iz Bosne i Hercegovine te okruženja.

- Već četiri godine organizujemo golmanske kampove u Sarajevu i okolini i odziv je uvijek velik, rekao je golman Evertona Asmir Begović i dodao:

- I ovaj put želimo iskoristiti odlične uslove u kojima radimo u zimskom periodu u Sarajevu da mladi golmani dobiju još jednu priliku za dodatni razvoj i rad na sebi. Ali. želja nam je bila da napravimo mali iskorak i takvu priliku damo i dječacima i djevojčicama u drugim dijelovima BiH. Malo ćemo promijeniti format samog kampa, prilagoditi ga uslovima i potrebama, učiniti dva kampa različitim i vjerujemo da će dječaci i djevojčice uživati u radu s nama. Mostar je samo početak, u planu imamo i kampove u drugim gradovima, i nadamo se da će za same golmane imati isti značaj kao i ovi koje smo organizovali do sada.


Kamp i u Londonu

Broj polaznika kampova je ograničen. Svi zainteresovani informacije mogu dobiti na broj +387 61338877, a prijaviti se putem internetske stranice Kampa (www.asmir1.com/zimski-kamp-2022/)

Inače, specijalizovana golmanska Akademija, koja na jednom mjestu okuplja najperspektivnije mlade golmane iz naše zemlje, do sada je bila organizator više kampova, uključujući i onaj održan u Vogošći prošlog ljeta. Filijale Akademije koje rade u Engleskoj i Njemačkoj također su bile organizotori kampova, a jedan takav planiran je i za kraj 2021. godine u Londonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.