PRIČA O DIJAMANTU

"La Gazzeta dello Sport" o Džeki: Veliki profesionalac, ima preko 35 godina, a kao da mu je tek 20

On mnogo pazi na ishranu, trening, te odmor, a uoči važnih utakmica spava sam u sobi, kako ga ne bi uznemiravalo njegovo troje djece, piše italijanski list

M. K.

Džeko prima čestitke nakon pogotka Šahtaru

Foto: AFP


S dva gola Šahtaru u Ligi prvaka (2:0), koja su odvela "Nerazure" u narednu fazu, naš kapiten i napadač Intera Edin Džeko i danas je punio naslovnice italijanskih medija.

Posebnu pažnju Džeki su posvetili u uglednoj "La Gazzeti dello Sport" gdje su opisali "Dijamanta" i njegov zdrav, sportski i profesionalni život kroz priču u nekoliko dijelova.

Tako novinarka ovog lista ističe "kako je Džeko star 35 godina i osam mjeseci, a da djeluje kao da mu je tek 20", te "da je simbol istinskog profesionalca".

- On mnogo pazi na ishranu, trening, te odmor, a uoči važnih utakmica spava sam u sobi, kako ga ne bi uznemiravalo njegovo troje djece. Džeko govori pet jezika (italijanski, engleski, bosanski, njemački i češki). Važnu ulogu u Edinovom životu imaju njegova supruga Amra i djeca. Jedna (Una, nazvana po rijeci u Bosni) ima skoro šest godina, Dani ima četiri, Dalia ima jednu. Za kompletiranje porodice tu su tri psa (Smoki, Rio i Tokyo) i 18-godišnj  Sofija, kći iz prethodnog Amrinog braka.  Amra je fitnes entuzijasta, bavi se krosfitom i ide u teretanu, voli zdravo jesti i uključuje cijelu porodicu u to, piše "Gazzeta"

Dio teksta posvetili su i njegovom ličnom održavanju forme mimo treninga u Interu.

- Džeko je imao privatnu kućnu teretanu u Rimu, a sad planira da to uvede i u Milanu, te da  nije slučajan podatak da, otkako je stigao u Italiju, u sezoni u prosjeku odigra 40 utakmica, ističe "Gazzeta", koja je na kraju podsjetila i na događaje iz Džekinog ratnog djetinjstva.

- Edin je preživio rat u Sarajevu, a jednog dana ga je tragičnog ishoda spasila intuicija njegove majke. Tada mali Edin s drugarima je htio ići vani igrati fudbal, što njegova majke nije dopustila. Nešto kasnije tog dana na to mjesto pala je granata, te su Edinovi prijatelji poginuli, piše italijanski list.

  • Poznati italijanski medij posvetio je mnogo pažnje bh. napadaču

    Poznati italijanski medij posvetio je mnogo pažnje bh. napadaču

    Foto: Printscreen


NA VRH

Podijeli članak na