PRIČA O DIJAMANTU

"La Gazzeta dello Sport" o Džeki: Veliki profesionalac, ima preko 35 godina, a kao da mu je tek 20

On mnogo pazi na ishranu, trening, te odmor, a uoči važnih utakmica spava sam u sobi, kako ga ne bi uznemiravalo njegovo troje djece, piše italijanski list

Džeko prima čestitke nakon pogotka Šahtaru. AFP

M. K.

25.11.2021

S dva gola Šahtaru u Ligi prvaka (2:0), koja su odvela "Nerazure" u narednu fazu, naš kapiten i napadač Intera Edin Džeko i danas je punio naslovnice italijanskih medija.

Posebnu pažnju Džeki su posvetili u uglednoj "La Gazzeti dello Sport" gdje su opisali "Dijamanta" i njegov zdrav, sportski i profesionalni život kroz priču u nekoliko dijelova.

Tako novinarka ovog lista ističe "kako je Džeko star 35 godina i osam mjeseci, a da djeluje kao da mu je tek 20", te "da je simbol istinskog profesionalca".

- On mnogo pazi na ishranu, trening, te odmor, a uoči važnih utakmica spava sam u sobi, kako ga ne bi uznemiravalo njegovo troje djece. Džeko govori pet jezika (italijanski, engleski, bosanski, njemački i češki). Važnu ulogu u Edinovom životu imaju njegova supruga Amra i djeca. Jedna (Una, nazvana po rijeci u Bosni) ima skoro šest godina, Dani ima četiri, Dalia ima jednu. Za kompletiranje porodice tu su tri psa (Smoki, Rio i Tokyo) i 18-godišnj  Sofija, kći iz prethodnog Amrinog braka.  Amra je fitnes entuzijasta, bavi se krosfitom i ide u teretanu, voli zdravo jesti i uključuje cijelu porodicu u to, piše "Gazzeta"

Dio teksta posvetili su i njegovom ličnom održavanju forme mimo treninga u Interu.

- Džeko je imao privatnu kućnu teretanu u Rimu, a sad planira da to uvede i u Milanu, te da  nije slučajan podatak da, otkako je stigao u Italiju, u sezoni u prosjeku odigra 40 utakmica, ističe "Gazzeta", koja je na kraju podsjetila i na događaje iz Džekinog ratnog djetinjstva.

- Edin je preživio rat u Sarajevu, a jednog dana ga je tragičnog ishoda spasila intuicija njegove majke. Tada mali Edin s drugarima je htio ići vani igrati fudbal, što njegova majke nije dopustila. Nešto kasnije tog dana na to mjesto pala je granata, te su Edinovi prijatelji poginuli, piše italijanski list.

Poznati italijanski medij posvetio je mnogo pažnje bh. napadaču. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.