FUDBALER REAL MADRIDA

Kros se ne slaže sa izborom za Zlatnu loptu: Pojedinačne nagrade trebaju biti poštene

Nema sumnje da je Mesi uz Kristijana (Cristiano) najveći fudbaler posljednjih desetak godina, ali ne mora na svakom izboru biti najbolji, rekao je Nijemac

Lionel Mesi i Toni Kros u jednom od ranijih duela. arhiv

E. Ćosić

30.11.2021

Lionel Mesi (Messi) je na sinoćnjoj ceremoniji osvojio sedmu Zlatnu loptu, nagradu koja se dodjeljuje najboljem fudbaleru svijeta. Argentinac je rekorder po broju osvojenih priznanja, međutim, mnogi mu osporavaju sinoćnju nagradu. 

Mnogo je onih, što bivših, što aktuelnih fudbalera koji smatraju da je Zlatnu loptu trebao osvojiti neko drugi. Takvog mišljenja je i fudbaler Real Madrida Toni Kros (Kroos).

- Moj izbor je Benzema. Drugo mjesto dao bih Levandovskom (Lewandowski), a treće Žoržinju (Jorginho). Pojedinačne nagrade me inače ne zanimaju, ali ako već postoje onda trebaju biti poštene. Po meni to uopšte nije tako. Benzema je prošle godine bio najbolji fudbaler, svi su vidjeli koliko je bio dobar. 

Nema sumnje da je Mesi uz Kristijana (Cristiano) najveći fudbaler posljednjih desetak godina, ali ne mora na svakom izboru biti najbolji - rekao je Kros.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.