ASOVI

Ibrahimović: Sad moram i ja obnoviti ugovor

Zlatan je jedini igrač koji mi je poslao poruku čim sam potpisao ugovor. Pisalo je: Čestitam, mister, sad sredite moj! To vam je Zlatan, rekao je Pioli

Zlatan Ibrahimović. Arhiva

G. Š.

2.12.2021

Milan našeg Radeta Krunića je ubjedljivo slavio u Đenovi (3:0) i prišao vodećem Napoliju na samo bod zaostatka. Posebnog raspoloženja, poslije sjajnog projektila iz slobodnog udarca bio je Zlatan Ibrahimović (40).


Ovi momci me tjeraju da se zabavljam i osjećam mladim

- Zabavljam se, prije meča smo već odlučili koliko ću da igram, rekao je Ibrahimović i dodao:

- Ovi momci me tjeraju da se zabavljam i osjećam mladim. Napravili smo greške koje su nas koštale prethodne dvije utakmice. Sve su to bile naše greške, a ne zasluge protivnika, ali sada smo pobijedili i ostajemo u vrhu.

Također, dotakao se i novog ugovora šefa stručnog štaba Milana Stefana Piolija.

- Sad moram i ja da obnovim ugovor. Sretan sam zbog njega jer on to zaslužuje. On obnavlja, ja obnavljam. Pioli je uradio odličan posao, ocjenjuje Zlatan.

Na San Siru se ponovo sanja skudeto.

- Sretan sam zbog navijača, toliko godina nisu uživali kao sada. Želim da ih obradujem, ali ako ne osvojimo trofej nismo ništa uradili, zaključio je Ibrahimović, koji uskoro ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora, na osnovu kojeg prima 7.000.000 eura po sezoni. Ipak, na osnovu izveštaja sa Apenina, obje strane su vrlo otvorene i raspoložene da nastave zajedno i u narednoj sezoni.


Velika potrošnja

- Zlatan je jedini igrač koji mi je poslao poruku čim sam potpisao ugovor. Pisalo je: Čestitam, mister, sad sredite moj! To vam je Zlatan! Ovo je sezona koja može da nam pruži zadovoljstvo. Ne znam dokle možemo. Igrali smo intenzivno i odlično cijelu utakmicu protiv Đenove. Nažalost, nismo tim koji takav meč može da odigra sa malom potrošnjom. Moramo da damo sve od sebe, inače nismo nadmoćniji od protivnika, rekao je Pioli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.