POVRATAK NA OLIMPIKO

Simone Inzagi pred put u Rim: Bit će to posebna utakmica za Džeku

Duel protiv Rome će biti sigurno drugačiji i mnogo emotivniji za bh. kapitena s obzirom na to kakav je trag ostavio u Romi

Inzagi računa na Džeku na Olimpiku. AFP

M. K.

3.12.2021

Roma i Inter odigrat će derbi 16. kola Serije A u subotu (18 sati), a očekuje se među startnih 11 Intera i naš napadač Edin Džeko.

On je u prošlom kolu protiv Specije odradio posljednjih 15-ak minuta meča, jer ga je trener Simone Inzagi (Inzaghi) odmarao upravo za derbi s Romom, ali i za duel Lige prvaka u kojem će Inter gostovati Real Madridu.

Duel protiv Rome će biti sigurno drugačiji i mnogo emotivniji za bh. kapitena s obzirom na to kakav je trag ostavio u Romi od dolaska 2015. pa do prelaska u redove "Nerazura", a na to je pažnju skrenuo i trener Inzagi na press-koferenciji pred polazak ekipe u Rim.

- Bit će to poseban susret za Džeku. Iskreno, nismo razgovarali o tome. Vidio sam kako trenira jače i intenzivnije od ostalih igrača koji su igrali protiv Specije. Dobro se priprema za utakmicu i bit će to posebno za njega, ali i za sve nas, kazao je Inzagi prije polaska u Rim.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.