SPORTSKA TEMA DANA

Irfan Durić za „Avaz“: Zeljković je dobio vizu za ulazak u Ameriku

U Nionu je 16. decembra izvlačenja grupa Lige nacija, a 18. decembra naša reprezentacija igra prijateljsku utakmicu sa SAD u Los Anđelesu

Irfan Durić. Arhiva

Piše: G. Š.

11.12.2021

Potpredsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Irfan Durić izjavio je u razgovoru za „Avaz“ da je predsjednik NSBiH Vico Zeljković dobio vizu za SAD.


Preraspodijelili obaveze

- Predsjednik Saveza je dobio vizu za ulazak u Ameriku, ali smo preraspodijelili obaveze, rekao je Durić i dodao:

- U Nionu je 16. decembra izvlačenja grupa Lige nacija, a 18. decembra naša reprezentacija igra prijateljsku utakmicu sa SAD u Los Anđelesu.

Kako smo saznli u razgovoru, dva potpredsjednika – Ivan Beus i Durić, idu sa reprezentativcima u Los Anđeles, a Zvjezdan Misimović i Zeljković u Nion.

- Uspjeli smo dogovoriti sastanak s predsjednikom UEFA-e Čeferinom oko terena, odnosno poboljšanja infrastrukture bh. klubova, tako da će predsjednik biti na čelu delegacije koja ide u Nion – rekao je Durić.


Poboljšanje infrastrukture

Znači, razlog Zeljkovićevog odustajanja od puta u Los Anđeles nije viza.

- Ne, nije... Svim članovima Izvršnog odbora NSBiH, koji su aplicirali u Ambasadi SAD u Sarajevu, odobrena je viza... Mi smo aplicirali za američke vizu prije dva mjeseca, a tada nismo znali termin izvlačenja grupa Lige nacija. Tek kasnije smo saznali da je to 16. decembar, a utakmicu smo zakazali dva dana kasnije... Zbog toga smo napravili dogovor oko preraspodjele obaveza. Ipak, jako je važno da predsjednik Saveza ode u Nion i dogovori ubrzavanja poslova oko izgradnje terena. To nam je sada maksimalni prioritet. Imamo odobrena sredstva za tri terena, ali pokušavamo da dobijemo za njih šest u idućoj godini. Da se nekako iščupamo iz ovog gliba. Tereni u zadnjem jesenjem kolu su zaista bili neuslovni, katastrofa – zaključio je Durić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.