RAZNOVRSNA PONUDA

Posjetili smo autopijacu u glavnom gradu: Pas za 90 KM, a farmerke za 8 KM

Prodavači cijeli dan stoje na suncu kako bi zaradili neki sitniš

Autopijaca: Možete pronaći apsolutno sve - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+22

7.5.2024

Autopijaca u sarajevskom naselju Stup svake nedjelje jedno je od najposjećenijih mjesta u gradu. Na ovoj lokaciji možete pronaći apsolutno sve, „od igle do lokomotive“, čak i ono što vam nikada ne bi palo na pamet, po najpovoljnijim cijenama.

Ekipa „Dnevnog avaza“ posjetila je ovo popularno prodajno mjesto kako bismo prošetali, a i pogledali šta se to može kupiti. Ponuda je i više nego raznovrsna, a zabilježili smo interesantne detalje.

Nema čega nema

Već na samom ulazu u pijacu primjetne su ogromne gužve, a posebno nas je iznenadio prizor koji nas je dočekao na početku.

Naime, malena ženka rase Staford sjedila je u kutiji duplo većoj od nje. Prišli smo prodavaču i iznenađeni pitali da li je i pas na prodaju, na šta nam je odgovorio potvrdno, tvrdeći kako je vakcinirana i očišćena od parazita, a prodao bi nam je po cijeni od 90 KM. Kada smo napuštali ovu lokaciju, više je nije bilo, ali se nadamo da je pronašla pravog vlasnika.

Rasni pas za 90 KM. Avaz

Iako je pijaca, baš kako joj i naziv govori, prvobitno bila namijenjena za prodaju automobila i drugih vozila, danas se na autopijaci oni gotovo i ne mogu pronaći, ali zato možete sve ostalo – do voća i povrća, domaćih poljoprivrednih proizvoda, zatim odjeću, igračke, knjige, antikvintete, nišane, tepihe, namještaj, stvari za kuću i dvorište, alat, mikroskop i još mnogo toga.

Improvizirani kafići

Provjerili smo i cijene proizvoda koji se nude. Sat možete kupiti čak i za 15 KM, laptope i telefone po cijeni od 50 KM pa do 500 KM, farmerke za 8KM, trenerke za 10 KM, četiri potkošulje za 10 KM...

Ukoliko ste gladni, možete da kupite i porciju ćevapa, a ukoliko se umorite, tu su i improvizirani kafići gdje možete da sjednete i odmorite. Naročito nas je šokirala gomila smeća koju smo uočili.

Gomila smeća. Avaz

Ono što je posebno zanimljivo na ovoj pijaci jeste to što možete pronaći razne antikvintete i kolekcionarske predmete. Tu su knjige, umjetnička djela, vojna odlikovanja, novčanice iz svih dijelova svijeta po cijeni od 2 KM...

Tužan prizor

Iako je pijaca super mjesto za sve one koji žele da provedu nedjelju u razgledanju i kupovini, nažalost, ona ipak oslikava tužan prizor našeg grada.

Samo kratkom šetnjom vidjet ćete narod koji cijeli dan stoji na suncu kako bi zaradio neki sitniš... Većina prodavača nas je zamolila da ih ne fotografiramo, jer, kako kažu, boje se inspekcije koja im može oduzeti i jedinu priliku da zarade nešto novca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.