ASOVI

Mbape: Nisam ja Don Žuan zaključan u kuli, koji izlazi samo tajno da se vidi sa princezom

Životno iskustvo je važno, važnije od para, rekao je Mbape

Mbape: Kako da vaspitavaš 14-godišnjeg dječaka ako mu kažeš da vrijedi milione eura. Arhiva

G. Š. / PM

17.12.2021

Brazilac Leonardo, sportski direktor PSG-a, konačno je priznao da nema odgovor na pitanje da li će Kilijan Mbape (Kylian Mbappé) zaista preći u Real Madrid. Pari Sen Žermen je ljetos mogao da uzme 200.000.000 eura, a sad mu prijeti mogućnost da ostane bez centa obeštećenja. Priča oko eventualne selidbe Mbapea bit će izvjesno prva tema fudbalske javnosti u narednim mjesecima.


Nije mogao da izlazi kao svi ostali

A on sam? On je skoro pa navikao na takve stvari. Kako kaže njegova majka Fajza Lamari, njen sin odavno živi život koji nije u skladu s njegovim godinama.

- Nije mogao da izlazi kao svi ostali... Nekad je to radio u tajnosti, maskiran. Srce mi je stajalo zbog toga, kaže ona u velikoj priči francuskog nedjeljnika "PM", dok se Kilijan nadovezuje s osmjehom na licu.

- Niko nije očekivao Kilijana Mbapea u crvenoj 207-ci, smijeje se Mbape misleći na čuveni model Peugeota.

Zvuči smiješno, mada nije uvijek tako.

- Nisam ja Don Žuan zaključan u kuli, koji izlazi samo tajno da se vidi sa princezom. Ali hajde da kažemo da odlazak na neki događaj ili žurku zahtjeva određenu pripremu, smije se Mbape.

Nije ni njemu uvijek bilo do smijeha, mada je bio blažen – neznanjem. Neznanjem kada je riječ o novcu, koji mu, kako sam ističe, nije na prvom mjestu.


Nije novac ono što me gura svaki dan

- Životno iskustvo je važno, važnije od para. S novcem imam tih odnos: Znam da je bitan, sretan sam što ga imam, ali nije novac ono što me gura svaki dan. Ja sam gladan za istraživanjima, putovanjima, upoznavanju drugih fudbalera, drugih kultura, tvrdi Mbape.

Baš to mu je često bilo uskraćeno.

- Bilo je teško na početku, svi te smatraju nekakvim draguljem. Srećom, roditelji mi ništa nisu pričali. Nisu govorili o sumama. I dobro su uradili. Kako da vaspitavaš 14-godišnjeg dječaka ako mu kažeš da vrijedi milione eura, pita se Mbape.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.