FK VELEŽ

Feđa Dudić za "Avaz": Promijenili smo kurs kada je u pitanju ovaj prijelazni rok

U Mostaru ćemo trenirati do 3. februara kada je planiran odlazak u Antaliju, gdje ćemo boraviti 12 dana, rekao je trener "Rođenih"

Feđa Dudić. Arhiva

Piše: G. Š.

5.1.2022

Šef stručnog štaba Veleža Feđa Dudić prvu prozivku nakon zimske pauze zakazao je za 13. januar. Prva dva dana planirani su ljekarski pregledi...


Kontrolne utakmice

- U Mostaru ćemo trenirati do 3. februara kada je planiran odlazak u Antaliju, gdje ćemo boraviti 12 dana, rekao je Dudić u razgovoru za „Avaz“.

Prvi pripremni meč „Rođeni“ će odigrati 26. januara protiv Širokog Brijega, drugu kontra GOŠK-a (1. februar), a potom slijede tri duela sa kazahstanskim i ukrajinskim prvoligašima u Antaliji (5. februar - Akshajik, 10. februar - Veres, 14. februar - Desna).

- Generalna proba je planirana 19. februar (protiv Posušja – op.a.), a sedam dana kasnije se nastavlja prvenstvo, konstatira – ako ne najbolji, onda sigurno jedan od najboljih naših mladih trenera.

Na pitanje hoće li - nakon dolaska napadača Nermina Haskića, biti još pojačanja, Dudić je odgovorio:

- Da, bit će još promjena u igračkom kadru. Tražimo još neka pojačanja, a ja očekujem da će nas pojačati bar još dva igrača. Uglavnom, promijenili smo kurs kada je u pitanju ovaj prijelazni rok.

Jednostavno, hoćemo da dovedemo ono što mislimo da nam može pomoći. Najbolji primjer za to je Haskić, mislim da je on jako kvalitetno rješenje. Nadam se da će biti zdrav i da će nam dati ono što on stvarno posjeduje.

Haskić je dobar igrač, ali i karakterna osoba.

- Otprilike, svi su mi to rekli. Znao sam ga sa terena, ali nisam poznavao lično.


Feđa Dudić. Arhiva

Igrački kadar

U razgovoru sa šefom struke popularnog mostarskog kluba saznali smo da prioritetno želi pojačati dvije pozicije.

- Moramo dovesti jednog golmana jer smo ostali samo na Slaviši Bogdanoviću i junioru Farisu Ribiću, te još jednog igrača u zadnju liniju. To bi bilo, s postojećim kadrom 25 ili 26 igrača, koji će iznijeti (polu)sezonu, istakao je trene Veleža.

Cilj je Evropa.

- Probat ćemo sve da dođemo do tog cilja. Imamo dva puta do Evrope. Ni u prvenstvu nije velik zaostatak, a naravno, probat ćemo otići do kraja u Kupu BiH. Kada bi nam vratili tri oduzeta boda, uz utakmicu u Tuzli gdje smo primili gol u 95. minuti, sad bi bili na dva boda od pozicije koja vodi u Evropi. A da se sad ne vraćam na utakmice gdje smo mogli puno više ili gdje su nam bodovi „iskliznuli“... Još je dosta kola i bodova u igri, tako da ni u prvenstvu nećemo odustajati od borbe za Evropu - zaključio je Dudić, koji nije spomenuo utakmice u kojima su „Rođenim“ i oteti bodovi. A bilo ih je...

Nema više “krpljenja”

- Kada su u pitanju i ostali dolasci, ili ćemo dovesti pojačanje ili nećemo dovoditi nikoga. Ipak, u nekim prijašnjim prijelaznim rokovima nekako smo se „krpili“, pa dovedemo četvrto, peto ili šesto rješenje. I na kraju se ispostavi da to nije to - rekao je Feđa Dudić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.